Павић: Дезинформације о Kосову и Mетохији

Поделите:

Политички аналитичар Александар Павић изјавио је да је дезинформација то што је америчка Централна обавјештајна агенција у свом извјештају навела да је током рата деведесетих година прошлог вијека на Космету протјерано 16.000 Срба и 800.000 Албанаца.

Павић је Срни рекао да се “ЦИА бави дезинформацијама”, да им је у опису посла обавештајни рад и да врло добро знају да је више од 200.000 Срба протјерано са Косова и Метохије и да није протјерано 800.0000 Албанаца.

Према његовим ријечима, та дезинформација је свјесно пласирана лаж да би оправдали етничко чишћење које су њихови савезници терористи и бивши терористи из ОВК спровели на Косову и Метохији.

“ЦИА тиме показује да су приче о неким лепим жељама и вољом за побољшањем односа између америчких власти и Србије и уопште Срба само празна прича. Ово је буквално један наставака информационг рата који они воде против нас”, рекао је он.

Павић је указао и на одговорност ЦИА за дешавања на Косову и Метохији током деведесетих година прошлог вијека.

“Не би ни било етничког чишћења уопште да се они нису умешали у антитерористичку акцију коју је спроводило Министарство унутрашњих послова /МУП/ Србије на Косову и Метохији, нити би сада БиХ била водећа транзитна земља за хероин, нити би Косово било главна транзитна тачка за хероин који долази из Авганистана и онда иде у западну Европу”, рекао је он.

Павић је додао да су за све то “они одговорни” и да сада желе да кривицу свале на Србију, односно “да измјесте кривицу са себе јер су они главни кривци за дестабилизацију цијелог региона, за патње људи, за етничка чишћења и за криминализацију региона”.

Београдске “Вечерње новости” данас су навеле да то што ЦИА у свом извјештају самопроглашено Косово третира као државу и наводи да је током рата деведесетих година прошлог вијека на Космету протјерано 16.000 Срба и 800.000 Албанаца, личи на холивудску кинематографију јер се погром Срба назива сукобом.

srna

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here