Павковић открио план режима: МУП Црне Горе је за време НАТО бомбардовања планирао нападе на Војску Југославије!

Поделите:

Бивши начелник Генералштаба ВЈ и командант Треће армије током НАТО бомбардовања 1999. Небојша Павковић саопштио је да је МУП Цене Горе имао планове да нападне Војску Југославије.

“Не знам за то што неки причају да је Милошевић планирао да са војском руши власт у Црној Гори. Мој однос са њим у прво вријеме је био јако затегнут јер неки људи који су били у окружењу челних људи тада у Црној Гори су им солили памет како сам ја зло, како ја по Милошевићевим наредбама хоћу да изведем војни удар у Црној Гори. Али то није било тачно”, рекао је Павковић у интервју за Балкан инфо.

Kаже да је једном искористио прилику када су сви команданти армија, ратне морнарице и ваздухопловства гостовали на црногорској телевизији.

“Ја сам тада рекао да војска није имала претензије према Црној Гори и рекао да је заправо МУП Црне Горе имао планове напада на припаднике војске, на станове, на њихове породице”, истакао је Павковић који служи затворску казну у Финској по пресуди Хашког трибунала.

Према нашим сазнањима, управо та чињеница, да МУП Црне Горе планира нападе на Војску, имовину и породице војних лица у Црној Гори је био додатни разлог за формирање Седмог батаљона.

“Процена државног врха Југославије је била да би се, у случају копнене инвазије НАТО-а на црногорски обалу, МУП Црне Горе ставио на страну НАТО снага и да би се у тој варијанти контролисала територија и обезбиједило несметано ђеловање јединица Друге Армије. Формирање Седмог батаљона је почело још за вријеме бомардовања, тачније пчцетком маја 1999. године. То је истина, а не да је формиран ради рушења власти, а да је то тачно показују и Павловићеве тврдње, потврђено је Борби из више извора.

 

Политика

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here