Pelozi: Tramp se preplašeno ulizuje tiraninu Putinu

Podelite:

Liderka Demokratske partije u Predstavničkom domu američkog Kongresa izjavila je večeras, reagujući na plan Bele kuće da na jesen ugosti predsednika Rusije Vladimira Putina, da je Putin “tiranin i siledžija” kojem se Tramp “preplašeno ulizuje”.

AP prenosi da je Pelozijeva rekla da predsedavajući Predstavničkog doma Pol Rajan mora jasno da kaže da Putin neće biti pozvan da se obrati Kongresu, ukoliko dođe u Vašington.

Navodi se da je Pelozijeva poručila da “nije mogla da veruje” kada je čula da je Tramp od savetnika Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džona Boltona zatražio da pozove Putina u američku prestonicu.

Pelozijeva je Putina nazvala “tiraninom i siledžijom” i kazala da je Trampovo “preplašeno ulizivanje pred Putinom sramota i ozbiljna pretnja po američku demokratiju”.

AP podseća da se šefovi stranih država ponekad obraćaju Kongresu prilikom poseta Vašingtonu.

Pelozijeva je rekla da odluku o pozivu na zajedničku sednicu Predstavničkog doma i Senata treba da donesu zajedno demokrate i republikanci.

Ona je ocenila da Putinovi “napadi koji i dalje traju na američke izbore i zapadne demokratije” zaslužuju jednoglasnu osudu međunarodne zajednice “a ne VIP ulaznicu u prestonicu američke nacije”.

Tanjug

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here