Пелози: Трамп се преплашено улизује тиранину Путину

Поделите:

Лидерка Демократске партије у Представничком дому америчког Kонгреса изјавила је вечерас, реагујући на план Беле куће да на јесен угости председника Русије Владимира Путина, да је Путин “тиранин и силеџија” којем се Трамп “преплашено улизује”.

АП преноси да је Пелозијева рекла да председавајући Представничког дома Пол Рајан мора јасно да каже да Путин неће бити позван да се обрати Kонгресу, уколико дође у Вашингтон.

Наводи се да је Пелозијева поручила да “није могла да верује” када је чула да је Трамп од саветника Беле куће за националну безбедност Џона Болтона затражио да позове Путина у америчку престоницу.

Пелозијева је Путина назвала “тиранином и силеџијом” и казала да је Трампово “преплашено улизивање пред Путином срамота и озбиљна претња по америчку демократију”.

АП подсећа да се шефови страних држава понекад обраћају Kонгресу приликом посета Вашингтону.

Пелозијева је рекла да одлуку о позиву на заједничку седницу Представничког дома и Сената треба да донесу заједно демократе и републиканци.

Она је оценила да Путинови “напади који и даље трају на америчке изборе и западне демократије” заслужују једногласну осуду међународне заједнице “а не ВИП улазницу у престоницу америчке нације”.

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here