Пенс: САД спремне за рат

Поделите:

Потпредседник САД Мајк Помпео изјавио је да је америчка војска спремна да одговори на нападе на саудијске нафтне објекте.

„Након неиспровоцираног напада овог викенда на низ нафтних објеката у Саудијској Арабији уверавам вас да смо спремни (за војну реакцију)“, рекао је Пенс, говорећи у експертском центру „Херитиџ фондејшн“ у Вашингтону.

Он је нагласио да ће САД заштитити себе и савезнике у Персијском заливу, док ће напад на савезнике Американаца и светске испоруке нафте доживети неуспех.

Према његовим речима, Вашингтон „проучава све информације“.
„Ми се консултујемо са савезницима и председник ће одредити какве акције је најбоље предузети у наредним данима“, додао је Пенс.
Пенс је нагласио да “ако је Иран извео овај напад како би извршио притисак на председника Доналда Трампа и како би га натерао да се повуче, он ће претрпети неуспех”.
„Америка је спремна да заштити своје интересе“, изјавио је Пенс.
Он је поновио да су „САД спремне за рат“.
Пенс је уверио да за време админситрације Трампа САД „чувају доминацију у енергетици, наставиће тенденцију постизања енергетске независности и предузети све потребне мере“ за заштиту САД, америчких војника и савезника у заливу.
Он је саопштио да је у Саудијску Арабију одлетео државни секретар Мајк Помпео како би разговарали о нападу на нафтну инфраструктуру Краљевине.
Поделите:

1 коментар

  1. Такви дронови треба да прелете огромну даљину и да буду стелт, те да у роју, наоружани озбиљним навођеним ракетама, прелете преко 7 војних база (што сауди, што США, што Бритиш) и да неопажено изведу напад. Где су мониторинг радари око база? Шта ради та војска, гледа порно, убијају се наркотицима??
    Лоше изрежирана операција. Иран нема разлог за такву операцију. Само база Шеих Иса је пренатрпана војним борбеним авионима, огромна база са две узлетнослетне писте: https://a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fru-an.info%2FPhoto%2FQNews%2Fn86389%2F1.jpeg&key=qJWnhQ_iveSAeR2Jqtl8lQ&w=600&h 4

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here