Pens: Venecuela je najveća pretnja miru, stabilnosti i prosperitetu Zapadne hemisfere

Podelite:

AMERIČKI militarista broj dva –potpredsednik SAD Majkl Pens – nazvao je vladu Venecuele i njenog predsednika Nikolasa Madura „najvećom pretnjom miru, stabilnosti i prosperitetu Zapadne hemisfere“.

Pens je ovako nastupio u Vašingtonu, na godišnjoj konferenciji zemalja Severne i Južne Amerike. Njenim učesnicima je – ne krijući da od svih prisutnih očekuje da slede Sjedinjene Države – dodatno predočio:

„Kako je obećao predsednik Tramp, za Latinsku Ameriku dolaze novi dani. Unutar cele Zapadne hemisfere – socijalizam odumire, a sloboda i procvat, kao i demokratija, uzdižu se pred našim očima.“

O situaciji u Venecueli rekao je i ovo:

„U Venecueli je u toku borba između diktature i demokratije. Maduro je diktator koji nema nikakvo legitimno pravo na vlast. Maduro zato mora sići s vlasti“.

Pens je sebi dozvolio i izmišotinu da su stanovnici Venecuele tokom poslednjih šest godina izgubili na težini, u proseku, „više od 9 kilograma“. Samo, na sličnim skupovima niko ne može sebi dozvoliti da se smeje Amerikancima.

Dodao je da devet od deset Venecuelanaca danas živi u neimaštini i da zato ne pljačkaju banke već – prodavnice sa hranom…

Podelite:

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here