ПЕШЧАНИКОВ ИСТОРИЧАР ПРОТИВ ХРАМА СВЕТОГ САВЕ

Поделите:

Срби су 1895. године основали Друштво за подизање храма Светог Саве на Врачару, а 2020. су добили Drustvo za nepodizanje.

7. јула је Danas позвао на неподизање Храма и том позиву се први одазвао нико други до немачки епископ Григорије Дурић, лично се позвавши на себе из 2013. године. Тако је заслужено добио почасну чланску карту неподизача Храма са редним бројем 1. Одмах за њим Drustvu је приступио његов адвокат у спору са Гораном Весићем, Владимир Гајић из странке Вука Јеремића. У току дана Drustvu za nepodizanje су колективно приступили сви српски аутошовинисти и антисрби Србије и региона.

Како је позив за неподизање Храма изградњом болница, а не хотела и винарија, лоше прошао Beta је морала 22. августа да ангажује аутора са Pescanika, Владу Станковића, да Србима објасни да Храм на Врачару никад не може да буде црква као Света Софија, да не може никада да буде ни туристичка атракција као Света Софија у Истанбулу, да Свети Сава није градио цркве, и што је најважније да патријарх Павле није био за довршење градње Храма, него је Србе позивао док их буде на временски неограничену изградњу Храма?! Станковића по дефиницији своје мисије против Српске цркве преносе прво Danas и N1…

Чега се све неће досетити Drustvo za nedovrsavanje Храма само да Срби дочекају 100 година од уједињења Српске цркве без довршеног Заветног храма. Циљ није мали. Недовршени Храм је икона идентитетске разградње Срба којој теже.

Сувог генија агенције Beta шира јавност једва да може да зна. Један његов интервју како српски историчари нису написали Историју Срба, једна његова књижица о Краљу Милутину (170 стр. издавач “Фреска”, у време власништва гле Радоша Љушића), једно његово гостовање на N1… О да, ко није прочитао да проф.др. Влада Станковић заједно са Николом Самарџићем, Дубравком Стојановић, Радошем Љушићем тужи Милоша Ковића за повреду части и угледа, јер се препознао у његовим јавним критикама рада Одељења за историју Филозофског у Београду (“У ‘Печату’, ‘Политици’, ‘Вечерњим новостима’ и другим листовима већ годинама упозоравам на систематске прогоне професора и студената на Одељењу за историју. Указивао сам на то да ове чистке организују управо Никола Самарџић, Дубравка Стојановић, Радош Љушић, Синиша Мишић и Влада Станковић. Њихова имена су, уосталом, читко написана испод скандалозних реферата и приговора које су писали да би с посла избацили колеге. Писао сам о томе да на Одељењу постоје и они који нису коловође, али нажалост, милом или силом, гласају за безакоње. Успели су да наставно звање одузму професору Александру Фотићу. Потом су упрегли све снаге да с посла одједном отерају троје колега: Миру Радојевић, дописног члана САНУ, и доценте Мају Николић и Небојшу Шулетића.”, Др Милош Ковић, Монопол натовске клике, Печат).

Станковић се још дао видети како је својим присуством и мингловањем увеличао званично представљање политичке организације Glas!/The Voice! чији је оснивач његов колега Никола Самарџић, а “povodom devetnaestogodišnjice 5. oktobra, u glamuroznom ambijentu beogradskog hotela ‘Saint Ten’… Veoma intrigantni gosti, uz koktel i opuštajuće zvuke muzike, uživali su u neobičnim susretima i poverljivim razgovorima”. Тема представљања је била петооктобарска одговорност, а присутни су стали испод слогана 1 од 500 милиона за EU.

Највећи успех Станковићевог наступа је буђење америчког епископа Максима Васиљевића. Из необјашњивих разлога он је тек данас својим твитом саглашавања са Станковићем приступио Drustvu za nepodizanje храма Светог Саве на Врачару.

PESCANIKOV ИСТОРИЧАР ПРОТИВ ХРАМА СВЕТОГ САВЕСрби су 1895. године основали Друштво за подизање храма Светог Саве на…

Gepostet von Срђан Крунић am Samstag, 22. August 2020

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here