Пешићева: Шабићу, глуп си ти за политичара!

Поделите:

Социолошкиња Весна Пешић открила је шта мисли о потенцијалној за кандидатури Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуба Шабића за градоначелника Београда, поручивши му да је глуп за политику!

– Е ти омбудсмани, могу они боље од тога него да се кандидују, хајд оно за председника, али за градоначелника је сулудо – врло јасно је Пешићева истакла свој став на Твитеру да би након опаске једне од твитерашица да је Шабићеву кандидатуру подржала и једна од ‘другосрбијанских мајки’ Србијанка Турајлић, и то у ЦИА агентури Данас, Пешићева појаснила:

– Не знам, нисам то видела. Идеја није добра. Сада чим него није лопов, квалификован је за политичара! А то би требало да се подразумева – написала је Пешићева.

Иначе, став Пешићеве према Шабићу можда и не треба да чуди с обзиром на то да је социолошкиња била једна од оних другосрбијанских перјаница која није била потписник фамозног ‘апела 100’, који је својевремено промовисао кандидатуру тадашњег заштитника грађана Саше Јанковића за председника Србије.
Подсетимо, Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић, недавно је, по истој матрици по којој је то радио и Јанковић, навео да га ‘наговарају’ да се кандидује за градоначелника Београда, али да, ето, он још није донео одлуку.

По истој матрици као и Јанковић и Шабић је, након позива бројних страначких функционера да поднесе оставку ако већ намерава да се бави политиком, поручио да то неће учинити.
И да закључимо, по истој матрици по којој се Јанковић на председничким изборима провео као бос по трњу, по истој тој матрици, дакле, врло лако би се могло десети да и Шабић, уколико се кандидује, буде до ногу потучен.

Информер.рс

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here