Пешићка блокирала Видовдан на Твитеру зато што је објављен њен твит о цркви

Поделите:

Након што је Видовдан објавио твит Весне Пешић о Српској цркви, Весна је у складу са својим “демократским”,  другосрбијанским и “толерантним” начелима, блокирала твитер налог Видовдана.

 

У објави: Весна Пешић: Не подносим Српску цркву! коју је Видовдан јуче поставио на сајт, не стоји никаква друга информација сем твита Весне Пешић и једне фотографије српске цркве са Косова.

Ово је спорни твит:

 

Обзиром да нам је овом блокадом дала повода, подсећамо је да овакве ставове који дели Друга Србија о Српској цркви традиционално деле и усташе. Усташки поглавник Анте Павелић  је 28. фебруара 1942. у Хрватскоме државном сабору рекао: “У православље не дира нитко, али у Хрватској не може бити Српске православне цркве”. Истим речима је и Павелић описивао Српску цркву говорећи да то није црква, него да је ратничка формација или продужена рука великосрпске империјалне државне политике династије Карађорђевић. Из истих “разлога” ни он није подносио Српску цркву и исто је тако био “толерантан” као и другосрбијанци према својим неистомишљеницима па је и Хрвате за које се наводно борио убијао у Јасенову јер нису размишљали као он.

 

Попут Павелића и Весна “не дира” у православље али јој смета Српска црква која је ето неким чудом православна.

За другосрбијанце као и за Павелића за све је крива “српска империјална политика”. Павелићу је ово дало повода да изврши геноцид над Србима умишљајући како су Хрвати виша раса а то даје повода да умишљају како је припадник кругдвојкашке елите која се својим култур-расизмом издиже над осталим “непросвећеним” народом.

Срби су криви јер су ратовали ван Србије, мада су бранили своја огњишта, исто као и 1941.

 

 

Поделите:

3 Коментари

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here