Pilići iz Lidla završili na pijacama

Podelite:

To što je piletina kupljena na sniženju u prodajnim objektima Lidla prodavana na pijacama širom Srbije je poražavajuće, smatraju u Udruženju potrošača Efektiva.

Građani iz cele Srbije javljali su za vikend da se na pijacama uveliko preprodaju pilići kupljeni na akciji u ovom trgovinskom lancu, a to nije jedina roba koja je preprodavana.

Novosadski mediji prenose da je jedan sugrađanin priznao da je kupio pola tone šećera jer drži market te da mu se isplati da u Lidlu kupi šećer jeftinije kako bi ga kasnije preprodavao.

Jovan Ristić iz Efektive kaže da smo svedoci toga da se na pijacama i okolo njih prodaje sve i svašta.

“Koja je razlika između piletine kupljene u Lidlu i robe donete iz Mađarske? Nema je, jer se i jedno i drugo prodaje ma crno i zato je jeftinije, ali ne i bezbednije”, smatra on.

Kako navodi, poražavajuće nije to što je neko kupio 50 kilograma piletine da proda na crno, već činjenica da će naći kupce koji su spremni da kupe hranu koja se prodaje u nehigijenskim uslovima samo zato što je jeftinija.

“I ukupnoj potrošnji mesa u Srbiji, piletina čini polovinu, pa se neko dosetio da na velikoj razlici na ceni proba da zaradi. Bez obzira na kratak rok upotrebe, očita je računica bila da će roba brzo naći svoje kupce”, kaže Ristić.

Prema njegovim rečima, nelegalna prodaja na pijaci je u nadležnosti komunalne policije i tržišne inspekcije.

“Ali već smo imali prilike da čujemo da ministarstvo trgovine ne raspolaže dovoljnim brojem tržišnih inspektora, pa su potrošači prepušteni sebi i svojoj proceni. Na žalost, nizak standard i kupovna moć građana, pojedine prisiljava da kupuju i takvu robu, a dokle god prodaja ide, biće i dovitljivih trgovaca koji gledaju da zarade na svaki način”, kaže Ristić.

B92

Podelite:

1 komentar

  1. Pa tu piletinu na zapadu ni ne prodaju. Ona je tu da uništi domaće piliće Srbi probudite se spavate još i maštate o zapadu. Ko odgleda ovaj dokumentarac progledaće

    https://www.google.com/search?source=hp&ei=aqbEW56eK8jewQKL2JqQBw&ins=false&q=we+feed+the+world+trailer&oq=we+fied++the&gs_l=mobile-gws-wiz-hp.1.1.46i13j0i13l4.2315.239301..246669…1.0..0.278.1476.1j9j1……0….1…….3..0j5j41j46j0i131j0i70i256j0i10j0i22i10i30j0i22i30.tfebDqcJKDI

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here