ПИСМО АМЕРИЧKОГ ПРЕДСЕДНИKА СПЦ: Доналд Трамп честитао 800 година аутокефалности

Поделите:

Добри односи Први човек САД указао велику част српској цркви и свим њеним епархијама и похвалио напоре цркве на усађивању светих вредности

Амерички председник Доналд Трамп честитао је јубилеј – 800 година аутокефалности Српској православној цркви, сазнаје Kурир!

Наш лист дошао је до писма које је први човек САД поводом овог историјског догађаја упутио српској цркви, односно епископу западноамеричком Максиму Васиљевићу и источноамеричком Иринеју Добријевићу.

– Драги пријатељи, Меланија и ја упућујемо најтоплије поздраве Српској православној епархији у Источној Америци поводом прославе ваше 800. годишњице. Захвални смо за све године које је ваша епархија служила свом народу – наводи Трамп у писму и додаје:

– Наша нација има дугу историју црпљења унутрашње снаге из вере и похваљујем ваше напоре за усађивање светих вредности које су веома важне за нашу државу. Ваша епархија је обезбедила места утехе и исцељења, као и велику радост, заједништво и мир у многим заједницама.

Амерички председник нагласио је да је епархија СПЦ у Америци у средишту најважнијих тренутака и прекретница у животима свих верника.

– Док размишљате о многим сећањима која сте направили заједно, наставите да уздижете све који се нађу на месту служења богу и земљи. Желим вам све најбоље у будућности и бог вас благословио – закључио је Доналд Трамп у писму.

Kако сазнајемо од извора из СПЦ, на адресе српских епископа у Америци писмо је стигло средином априла ове године, а овим гестом амерички председник указао је велику част Српској православној цркви и свим њеним епархијама.

– Епископима је било веома драго када су добили Трампово писмо. То је заслуга владике Максима и владике Иринеја, који су успели да изграде сјајне односе са америчком администрацијом и напокон представљају српску цркву у америчком друштву и међу америчким народом онако како то српска црква заслужује – каже наш извор из СПЦ.

Тродневна прослава
ОД ЖИЧЕ И ПЕЋИ ДО ОРДЕЊА

 

Kurir

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here