Писмо Мила Ђукановића патријарху Павлу: Познато вам је да идем на литургију и поштујем СПЦ и Митрополита у Црној Гори!

Поделите:

 

 

Ваша Светости,
Захваљујем на Вашем писму од 17. новембра ове године. До краја дијелим са Вама мишљење о значају Митрополије црногорско-приморске за Црну Гору, и о њеној улози кроз историју у борби за слободу црногорског, српског и осталих балканских народа.

Што се тиче конкретног подова Вашег обраћања, најодговорнији представници власти у Црној Гори, укључујући и оне који су ресорно задужени за ова питања, више пута су у континуитету јавно саопштили званичне ставове. Вама, као и свим црквеним великодостојницима, познат је и мој однос према Српској православној цркви, Митрополији црногорско-приморској, и уваженом Митрополиту, што сам изражавао и својим присуством литургијама које он лично служи, као и у другим приликама.

У вези догађаја 31. октобра ове године на Цетињу, као и односа државних медија према томе, свој став сам изнио и у интервјуу у посљедњем броју београдског НИН-а. Остајем при оцјени да се ту ради више о политичком, него о вјерском питању, и да из свега не треба извлачити далекосежне закључке, а посебно не треба доводити у питање однос државних органа Црне Горе према Митрополији црногорско-приморској, према којој се, као и Митрополиту, односимо с уважавањем.

Желим да Вас увјерим, Ваша Светости, у изразе мојег особитог уважавања и према Вама лично, са надом у наше добре односе међусобног повјерења и пријатељства.

С поштовањем,
Мило Ђукановић

Поделите:

1 коментар

  1. Потурени НАТО агент гори од некадашњег турчина.
    Има дана за мегдана.
    Представио је лажљивце, свој лик, лик Вучића, Дачића, Тачија и осталих комуњара.
    Убијају све ко им се нађе на путу и кога препоручи НАТА за стријељање.
    Једно пишу, ко зна шта мисле, а очигледно је шта раде!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here