Pismo Mila Đukanovića patrijarhu Pavlu: Poznato vam je da idem na liturgiju i poštujem SPC i Mitropolita u Crnoj Gori!

Podelite:

 

 

Vaša Svetosti,
Zahvaljujem na Vašem pismu od 17. novembra ove godine. Do kraja dijelim sa Vama mišljenje o značaju Mitropolije crnogorsko-primorske za Crnu Goru, i o njenoj ulozi kroz istoriju u borbi za slobodu crnogorskog, srpskog i ostalih balkanskih naroda.

Što se tiče konkretnog podova Vašeg obraćanja, najodgovorniji predstavnici vlasti u Crnoj Gori, uključujući i one koji su resorno zaduženi za ova pitanja, više puta su u kontinuitetu javno saopštili zvanične stavove. Vama, kao i svim crkvenim velikodostojnicima, poznat je i moj odnos prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, i uvaženom Mitropolitu, što sam izražavao i svojim prisustvom liturgijama koje on lično služi, kao i u drugim prilikama.

U vezi događaja 31. oktobra ove godine na Cetinju, kao i odnosa državnih medija prema tome, svoj stav sam iznio i u intervjuu u posljednjem broju beogradskog NIN-a. Ostajem pri ocjeni da se tu radi više o političkom, nego o vjerskom pitanju, i da iz svega ne treba izvlačiti dalekosežne zaključke, a posebno ne treba dovoditi u pitanje odnos državnih organa Crne Gore prema Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, prema kojoj se, kao i Mitropolitu, odnosimo s uvažavanjem.

Želim da Vas uvjerim, Vaša Svetosti, u izraze mojeg osobitog uvažavanja i prema Vama lično, sa nadom u naše dobre odnose međusobnog povjerenja i prijateljstva.

S poštovanjem,
Milo Đukanović

Podelite:

1 komentar

  1. Potureni NATO agent gori od nekadašnjeg turčina.
    Ima dana za megdana.
    Predstavio je lažljivce, svoj lik, lik Vučića, Dačića, Tačija i ostalih komunjara.
    Ubijaju sve ko im se nađe na putu i koga preporuči NATA za strijeljanje.
    Jedno pišu, ko zna šta misle, a očigledno je šta rade!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here