Писмо Сабору СПЦ: КиМ се не сме отуђити

Поделите:

Учесницима Сабора Српске православне цркве данас се обратила група српских интелектуалаца и црквених великодостојника, који су поручили да се пола године од поруке Светог архијерејског сабора о КиМ стање погоршало, те да је реална опасност од предаје покрајине.

Потребно је да СПЦ упозори и јасно каже да нико не сме ништа да потпише, наводе у писму Сабору, и додају да верују да је ово последња прилика да се нешто уради, те да ако се она испусти сви ће сносити одговорност, „али у празном простору непоправљивог и можда највећег историјског пораза”.

Потписници образлажу, како преноси Танјуг.,да су највиши државни функционери у јавност убацили мисао о разграничењу Срба и Албанаца у покрајини, што би, наводе, омогућило најпре формално признање лажне државе Косово од стране Србије, а потом и прикључење тог дела српске територије великој Албанији.

Наводе и да је текућа званична реторика о Косову и Метохији обавијена велом тајне.

Међу потписницима обраћања учесницима Сабора СПЦ, преноси Танјуг,  налазе се Матија Бећковић, Ксенија Божовић, Алек Вукадиновић, архимандрит Гаврило, Божидар Делић, Марко Јакшић, Славиша Ристић, народни посланик са Косова и Метохије, Слободан Самарџић, Коста Чавошки и други.

Политика

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here