Пленидба руске дипломатске имовине – пљачка усред белог дана

Поделите:

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је данас да актуелни спор поводом пљенидбе руске дипломатске имовине у Америци представља “пљачку усред бијела дана”.

Лавров је током боравка у Минску коментарисао изјаве високих званичника Бијеле куће о томе да САД неће вратити Русији њену дипломатску имовину без гаранција да ће нешто добити заузврат.

“Ако је тако, онда је то пљачка усред бијела дана. Изгледа да неки жестоки момци коментаришу ову ситуацију”, рекао је Лавров новинарима.

Он је додао да се “пристојни и васпитани људи не понашају овако”, пренио је ТАСС.

Бивши предсједник САД Барак Обама наредио је пљенидбу два руска дипломатска комплекса и протјеривање 35 руских дипломата у децембру прошле године због, како је рекао, њихове умијешаности у кампању уочи предсједничких избора 2016. године, што Москва демантује.

Током дана, у Вашингтону ће о овом спору разговарати замјеник шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков и амерички државни подсекретар Томас Шенон.

Русија је раније најавила да би могла да предузме контрамјере и протјера одређени број америчких дипломата са своје територије.

Извор: СРНА

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here