ПОБИО ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ РАДОСАВЉЕВИЋ! НИЈЕ ПОШТЕДЕО НИ ДЕЦУ Данас пеца, лумпује, слуша Томпсона и СМЕЈЕ СЕ У ЛИЦЕ СРБИМА

Поделите:

Припадник Хрватске војске Јожица Мудри на данашњи дан убио је на врло свиреп и окрутан начин Радета Радосављевића, његову супругу Јованку и двоје малолетне деце Дејана (14) и Ненада (10) за шта је осуђен 15 година, није издржао ни пола казне, вратио се у Дарувар, где ужива у пецању шарана, лумпује с ортацима и слуша Томпсона.

Припадник Хрватске војске Јожица Мудри на данашњи дан убио је на врло свиреп и окрутан начин Радета Радосављевића, његову супругу Јованку и двоје малолетне деце Дејана (14) и Ненада (10) за шта је осуђен 15 година, није издржао ни пола казне, вратио се у Дарувар, где ужива у пецању шарана, лумпује с ортацима и слуша Томпсона.

„Тога дана, око 19.15 часова, у кућу Радосављевића навратио је Јожица Мудри у униформи војног полицајца и у току вишечасовног разговора са власником куће, мотивисан чињеницом да су Радосављевићи српске националности, извадио пиштољ из футроле и из непосредне близине у њих испалио 11 метака пуцајући им у главе. Пошто је Дејан и након пуцњаве давао знакове живота, Мудри му је кухињским ножем задао још осам убодних рана по грудном кошу и стомаку. Затим је тела мртвих Радосављевића посложио по поду трпезарије једно до другога, те их минирао пластичним експлозивом, што је проузроковало њихово комадање и оштећење целе куће. А након тога чина из куће Радосављевића украо један видео рекордер и један даљински управљач и однео их на поклон својој девојци Тајани Биљан“, ово је само део из пресуде којом је 1994. године Мудри осуђен на 15 година затвора.

Међутим хрватско правосуђе још тада покушало и успело да сакрије класичан ратни злочин!

– Мада је убица фактички наређење пред сведоцима у једном локалу добио од свог командира Мирослава Губеровића који му је за ликвидацију дао и аутомобил и још једног припадника из те јединице, он није осуђен за ратни злочин. Због тога су отац и сестра Радета Радосављевића тужили Хрватску. Отац у међувремену умире, а Жупанијски суд у Бјеловару 2007. године одбија ту жалбу уз образложење да сестра Милица нема права на накнаду зато што у време злочина није живела са жртвама! – може ли објашњење бити ироничније – пита Саво Штрбац из Веритаса и додаје да су истоветан став затим заузели и Врховни и Уставни суд Хрватске.

 

– С обзиром да је изгубила спорове, судови су пресудили да она држави Хрватској накнади трошак парничног поступка у износу од око 25.000 евра. На сличан начин је прошла са својом тужбом и Јованкина мајка, Пела Медаковић која је на крају морала да плати око 1.300 евра на име судских трошкова. Убица је одавно изишао из затвора и данас живи у Дарувару као угледан домаћин и „заслужни учесник Домовинског рата“. И не пропушта прилику да се Милици приликом сусрета не насмеје у лице – истиче председник „Веритаса“.

Штрбац подсећа да ликвидација ове породице спада у ред најмонструознијих које су почињене на територији Хрватске током последњег рата.

 

– У децембру 1991. је у Загребу ликвидирана трочлана породица Зец, у јануару 1992. у Ервенику код Kнина, четворочлана породица Ченгић, а месец дана касније у Церни код Жупање и породица Олујић – подсећа Штрбац.

У Дарувару је Јожица Мудри дочекан од стране локалне хрватске заједнице као херој. Постао је “угледан члан друштва”. Оженио се Данијелом и постао отац два сина. Активан је на друштвеним мрежама Фејсбук и Твитер. Ужива у пецању шарана, прављењу рибље чорбе и печењу јагњића и прасића.

Неки Срби прозивају га за убиство породице Радосављевић на друштвеним мрежама, каче линкове о том злочину, Јожица Мудри им не одговара.

zlocininadsrbima.org

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here