Побуна у РТС-у: Уколико Бујошевић не прихвати захтеве, ПРЕKИДА СЕ ПРОГРАМ!

Поделите:

Сниматељ Васко Васовић каже да ће Јавни сервис “спасти” на 750 директора, шефова и пословођа и исто толико заменика, а да неће имати ко да производи програм

Након што се емисија “Жикина шареница” повукла са РТС, спекулише се да би “Kвадратура круга” могла бити следећа, а сада су револтирани радници РТС на челу са сниматељем Васком Васићем одлучили да ставе тачку на непрофесионалност руководства.

Глас су дигли сниматељи који су незадовољни општим стањем на РТС. Поред Васка Васовића, писмо има подршку још око 2.500 радника.

Наиме, Васко Васовић је чувени српски сниматељ и директор фотографије на РТС који већ 32 године ради на Јавном сервису.

Наиме, Васовић је изнео низ критика на рачун свог послодавца, од тога да на РТС-у “не постоји ниједан технички, креативни или професионални стандард, како се не зна ко и колико троши у овој кући и, на крају, да ће незнање, бахатост, јавашлук и расипање ускоро прећи црвену линију и потпуно урушити ионако окрњени углед највеће српске медијске куће и свести је на ниво аматерске или локалне радио-станице”.

Радници ће менаџменту доставити четири захтева, без којих неће радити као до сада.

Он је такође навео да ће Јавни сервис “спасти” на 750 директора, шефова и пословођа и исто толико заменика, а да неће имати ко да производи програм.
Еспресо

Поделите:

3 Коментари

 1. Да ли је могуће да РТС има 750 директора и управника, и 750 њихових помоћника.
  Јели то РТС постао стовариште ислужених Курти и Мурти, или се то “семениште” будућих Курти и Мури за потребе ове и будућих влада.

  Ако је то тачно, једино питање које нам остаје је : Где је она позната балканска Мотка!

 2. program RTS je sasvim solidan obzirom da niko ne plaća tv pretplatu..
  rts3 se posebno izdvaja od svih ostalih programa i može se slobodno reći da nijedna tv u širem regionu nema ništa slično..
  možda su neki projekti poput Nemanjića promašili istorijske činjenice ali to se uvek može ispraviti u nekoj novoj istorijskoj sagi kad bude došla na red da se snima kao nastavak..
  primera radi kad budu obrađivali veze dvora Nemanjića sa velikim evropskim monarhističkim lozama..
  konkretno kad budu snimali dolazak na dvor Helene Anžujske u narodu poznate kao proklete Jerine,žene kralja Uroša Nemanjića.

 3. taj period srpske države je veoma interesantan zbog intriga,spletki i kobni diplomatski podvala koje su obeležile dvor,Nemanjićku lozu..
  to je bilo ondašnje pristupanje Srbije srednjevekovnoj uniji,malo neslavno po narod ali po lozu Anžujaca više nego korisno i profitabilno..
  nema neke velike razlike od današnjeg vremena sem što neme slične osobe oličene u Jerini..
  ali ko zna možda i ima ako pogode karakter odabirom kvalitetne osobe za glumicu..
  videćemo kako će se iskupiti rts?

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here