Почиње суђење породици из пакла: Босанца држали као роба, вадили му зубе и чупали нокте

Поделите:

Стравичне фотографије изгладнелог Расима Ћуфуровића (37) из Велике Kладуше који је у потрази за послом завршио као роб на имању у Драганићу код Kарловца згрозиле су регион, па и светску јавност. Језив случај робовласништва ускоро би могао да добије свој судски епилог, потврђено је из Општинског суда у Kарловцу.

Предмет је 3. октобра додељен судији Блаженки Лугар-Владић, а на оптуженичкој клупи ће се наћи чланови монструозне породице Велић, отац Петар и његови синови Дражен, Иван и Игор, и особе Т.В., М.Ј., Р.Н. и Ј.А. Од априла 2016. до октобра 2017. на свом имању присиљавали су Расима Ћуфуровића на тешки рад без накнаде, искоришћавајући његово сиромаштво.

Малтретирали су га психички и физички, а стравичној судбини је побегао у октобру прошле године само зато што су Велићи мислили да је умро од повреда које су му нанели када су га тешко претукли. Бацили су га полумртвог иза имања, из које је Расим испузао и дошао до комшија, који су потом позвали Хитну помоћ па је одвезен у карловачку Општу болницу.

Опекотине и ломови

Лекари су остали шокирани када у видели у каквом је стању Расим довезен у болницу, алармирали су полицију и клупко страве на имању је почело да се одмотава. Задобио је вишеструке ударце по телу, преломе десне подлактице, избијени су му зуби, сломљена доња вилица па је морао на операцију. На леђима је имао ране које су настале, како је рекао, јер је поливен спрејем за чишћење папака стоке.

Нокте није имао, отпали су му јер су га Велићи чекићем ударали по прстима на рукама и ногама, а због сталних батина мокрио је крв. Због тога је изгубио 30 килограма. Kада су га лекари опоравили, смештен је у склониште за жртве трговине људима.

Бранили се ћутањем

Оптужени су се пред тужиоцем бранили ћутањем или су у потпуности негирали да су починили кривично дело против човечности и људског достојанства, а реч је о трговини људима, противправном одузимању слободе и наношењу тешких повреда.

 

Курир, Аваз

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here