Подржава Шиптаре, признаје Косово, геноцид у Сребреници, поноси се антисрпским филмовима

Поделите:

МИРЈАНА КАРАНОВИЋ – некада позната глумица, а сада промотер антисрпских филмова, квази-културе и геј идеологије. Снимила филм о силованој муслиманки и узела учешћа у том пројекту који као и низ других сличних пројеката за циљ има да у јавности створи утисак о Србима као дивљацима и геноцидном народу. Ова глумица је активна као геј лобиста и бесрамни је носилац титуле „геј икона.“ Један од симбола послератне квази-културе у Србији.

Моралну дилему Милена(коју глуми Карановићка), која након сазнања да јој је муж српски ратни злочинац покушава да остави мужа „решава“ некаквом извитопереном побожношћу.

Филм сем те антисрпске „катарзичне“ ноте, сам по себи нема некакав нарочит садржај, крајње је безидејан. Критика је углавном дочекана на нож као националистичка.

О мотивима за овај ауторски филм Мирјана Карановић у изјави за Радио Сарајево каже следеће:

 – Злочин се недвосмислено догодио, постоје докази. Чак и ако се то у Србији пориче, умањује број убијених, ово се није могло негирати. Схватила сам да је наш однос према томе одсечен од сваке емпатије, саосећања.

 – Особе попут Милене су својим несупротстављањем, ћутањем и прихватањем свега што се дешавало деведесетих, не постављањем никаквих питања, не стављањем било чега у сумњу, заправо, омогућиле да тај режим и да је то у реду. Њен муж мисли да је све у реду јер је она дала легитимитет и чинила да изгледа као да је у реду. Мислим да је она одговорна. Хтела сам да кажем да постоји одговорност људи који нису чинили злочине али су се претварали да их није било.

Мирјана Kарановић парадира по Босни и тврди да су њена остварења “Добра жена” и “Грбавица” заправо филмови помирења, а у оба остварења су Срби представљени као патолошке убице и силоватељи

Глумица Мирјана Kарановић наставља бесрамну антисрпску кампању и у Сарајеву! Позната нудисткиња је свој редитељски првенац “Добра жена” представила на управо завршеном филмском фестивалу у престоници БиХ и још без блама објаснила да је то “филм помирења”, попут филма “Грбавица”, у коме је играла главну улогу!

Жигосала све Србе

И ништа ту не би било необично да у оба филма Срби нису представљени као најгоре убице и силоватељи!

– Волим филм “Грбавица”. Он је мени донео жесток одговор публике. Веома ирационалан, емотиван, на начин на који је ограничен, поготову у Србији. Тај филм је мене у великој мери означио, што ја апсолутно нисам примила са неком трагедијом, напротив. Волим када се у уметности деси нешто што направи земљотрес. Kада се то деси, онда видите, према реакцијама људи, ко је какав. Ја мислим да је то филм који је занимљив, филм помирења. Такви филмови су нама потребни. Они отварају неке болне теме, али на људски начин. Такав је, ево, и овај филм који сам ја направила – рекла је Мирјана Kарановић у емисији “Импулс” на ЦИА ТВ Н1.

О њеној улози у филму “Грбавица”, у ком тумачи муслиманку која је остала у другом стању након што ју је током рата силовао Србин, готово све се зна. Ипак, мало је познато да је Мирјана и у филму “Добра жена”, свом првом редитељском остварењу, свој народ жигосала као злочиначки. Kарановићева глуми главну јунакињу, “добру жену” која после тридесет година брака проналази видео-касету и сазнаје да је њен муж убијао цивиле у рату. Њен супруг је, наравно, а како би у Мирјанином филму било другачије, баш Србин. После емоционалних ломова и размишљања, главна јунакиња одлучује да остави мужа. Убицу! Србина!

Подржала Шиптаре, признала Kосово

Мирјана Kарановић је у филму “Три прозора и вешање” редитеља Исе Ћосја глумила новинарку која ради причу о косовским женама које су силовали Срби током рата!
Глумица се и тада радо одазвала и снимила филм који наш народ представља као ратне злочинце, насилнике и силоватеље! Филм “Три прозора и вешање” је 2014. године изабран да представља Kосово за награду Оскар у категорији најбољи страни филм.

Патриот, Информер, Правдаиправо

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here