Podržava Šiptare, priznaje Kosovo, genocid u Srebrenici, ponosi se antisrpskim filmovima

Podelite:

MIRJANA KARANOVIĆ – nekada poznata glumica, a sada promoter antisrpskih filmova, kvazi-kulture i gej ideologije. Snimila film o silovanoj muslimanki i uzela učešća u tom projektu koji kao i niz drugih sličnih projekata za cilj ima da u javnosti stvori utisak o Srbima kao divljacima i genocidnom narodu. Ova glumica je aktivna kao gej lobista i besramni je nosilac titule „gej ikona.“ Jedan od simbola posleratne kvazi-kulture u Srbiji.

Moralnu dilemu Milena(koju glumi Karanovićka), koja nakon saznanja da joj je muž srpski ratni zločinac pokušava da ostavi muža „rešava“ nekakvom izvitoperenom pobožnošću.

Film sem te antisrpske „katarzične“ note, sam po sebi nema nekakav naročit sadržaj, krajnje je bezidejan. Kritika je uglavnom dočekana na nož kao nacionalistička.

O motivima za ovaj autorski film Mirjana Karanović u izjavi za Radio Sarajevo kaže sledeće:

 – Zločin se nedvosmisleno dogodio, postoje dokazi. Čak i ako se to u Srbiji poriče, umanjuje broj ubijenih, ovo se nije moglo negirati. Shvatila sam da je naš odnos prema tome odsečen od svake empatije, saosećanja.

 – Osobe poput Milene su svojim nesuprotstavljanjem, ćutanjem i prihvatanjem svega što se dešavalo devedesetih, ne postavljanjem nikakvih pitanja, ne stavljanjem bilo čega u sumnju, zapravo, omogućile da taj režim i da je to u redu. Njen muž misli da je sve u redu jer je ona dala legitimitet i činila da izgleda kao da je u redu. Mislim da je ona odgovorna. Htela sam da kažem da postoji odgovornost ljudi koji nisu činili zločine ali su se pretvarali da ih nije bilo.

Mirjana Karanović paradira po Bosni i tvrdi da su njena ostvarenja “Dobra žena” i “Grbavica” zapravo filmovi pomirenja, a u oba ostvarenja su Srbi predstavljeni kao patološke ubice i silovatelji

Glumica Mirjana Karanović nastavlja besramnu antisrpsku kampanju i u Sarajevu! Poznata nudistkinja je svoj rediteljski prvenac “Dobra žena” predstavila na upravo završenom filmskom festivalu u prestonici BiH i još bez blama objasnila da je to “film pomirenja”, poput filma “Grbavica”, u kome je igrala glavnu ulogu!

Žigosala sve Srbe

I ništa tu ne bi bilo neobično da u oba filma Srbi nisu predstavljeni kao najgore ubice i silovatelji!

– Volim film “Grbavica”. On je meni doneo žestok odgovor publike. Veoma iracionalan, emotivan, na način na koji je ograničen, pogotovu u Srbiji. Taj film je mene u velikoj meri označio, što ja apsolutno nisam primila sa nekom tragedijom, naprotiv. Volim kada se u umetnosti desi nešto što napravi zemljotres. Kada se to desi, onda vidite, prema reakcijama ljudi, ko je kakav. Ja mislim da je to film koji je zanimljiv, film pomirenja. Takvi filmovi su nama potrebni. Oni otvaraju neke bolne teme, ali na ljudski način. Takav je, evo, i ovaj film koji sam ja napravila – rekla je Mirjana Karanović u emisiji “Impuls” na CIA TV N1.

O njenoj ulozi u filmu “Grbavica”, u kom tumači muslimanku koja je ostala u drugom stanju nakon što ju je tokom rata silovao Srbin, gotovo sve se zna. Ipak, malo je poznato da je Mirjana i u filmu “Dobra žena”, svom prvom rediteljskom ostvarenju, svoj narod žigosala kao zločinački. Karanovićeva glumi glavnu junakinju, “dobru ženu” koja posle trideset godina braka pronalazi video-kasetu i saznaje da je njen muž ubijao civile u ratu. Njen suprug je, naravno, a kako bi u Mirjaninom filmu bilo drugačije, baš Srbin. Posle emocionalnih lomova i razmišljanja, glavna junakinja odlučuje da ostavi muža. Ubicu! Srbina!

Podržala Šiptare, priznala Kosovo

Mirjana Karanović je u filmu “Tri prozora i vešanje” reditelja Ise Ćosja glumila novinarku koja radi priču o kosovskim ženama koje su silovali Srbi tokom rata!
Glumica se i tada rado odazvala i snimila film koji naš narod predstavlja kao ratne zločince, nasilnike i silovatelje! Film “Tri prozora i vešanje” je 2014. godine izabran da predstavlja Kosovo za nagradu Oskar u kategoriji najbolji strani film.

Patriot, Informer, Pravdaipravo

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here