POGLAVARI HRIŠĆANSKIH CRKAVA SIRIJE OSUDILI VAZDUŠNE NAPADE AMERIKE, VELIKE BRITANIJE I FRANCUSKE

Podelite:

Poglavari hrišćanskih Crkava u Siriji osudili su vazdušne napade koje su 14. aprila 2018. godine izvele Sjedinjenje Američke Države zajedno sa Velikom Britanijom i Francuskom.

U zajedničkoj izjavi od 14. aprila 2018. godine, naveli su da se radi o nelegalnom i brutalnom činu agresije koji je pokrenut bez ikakvih valjanih dokaza te da je protivan svim poveljama UN. Kako u izjavi navode, ova “brutalna agresija” uništava mogućnost mirnog razrešenja krize te vodi u eskalaciju sukoba. Takođe su naveli da ovakva situacija pogoduje teroristima koji dobijaju vreme za nastavak terorizma.

Izjavu su potpisali patrijarsi Grčke Pravoslavne Crkve, Sirijske Pravoslavne Crkve i Melkitsko-grkokatoličke Crkve.

Papa Franja i patrijarh Kiril proveli su vreme u telefonskom razgovoru kako bi došli do zajedničkog stava. Patrijarh Kiril je nakon razgovora pred novinare izneo kako je i papa Franja vrlo zabrinut zbog događanja u Siriji gde zbog napada pate mnogi nevini ljudi: “Moramo razmisliti kako mi kao hrišćani možemo uticati na situaciju u Siriji da zaustavimo nasilje i rat”. Papa Franja se za sada nije oglasio službenim saopštenjem.

pouke.org

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here