Погледајте како студенти ФПН-а чувају „Срце Србије“! (ФОТО)

Поделите:


Студентска организација Српски Политички Форум са Факултета политичких наука у Београду у периоду од 18. до 21. маја организовала је посету Косову и Метохији која је укључила и хуманитарну помоћ најугроженијима.

Трећу годину за редом, Српски Политички Форум помоћ прикупља хуманитарном акцијом „Осмех за Космет“. Акција подразумева прикупљање играчака за децу и школског прибора у основним школама широм Београда.

Такође, сакупља се и новчана помоћ у виду донација, и организује се журка хуманитарног карактера.

Прикупљене играчке и школски прибор носио се у вртић у енклави Племетина. Од прикупљених новчаних средстава три породице из Велике Хоче, Великог Ропотова и Витине снабдевене су белом техником и храном.

За три дана посете студенти су обишли српско културно и духовно наслеђе, град Призрен, као и неколико српских енклава где су време провели са мештанима и код њих преспавали.

„Желео бих да се захвалим свима који су својим учешћем допринели акцији и својим присуством показали хуманост и став да се никада нећемо одрећи свете српске земље. Јако је битно да сваки србин, а поготово студент нашег факултета обиђе јужну српску покрајину и да се упозна са животом и проблемима нашег народа, и да на тај начин зацрта у срцу да борба за Космет никада не престане, до коначне победе!“ изјавио је за Ослобођење члан савета Српског Политичког Форума Матија Чалић.

Ослобођење

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here