Појавио се на веганском фестивалу и зубима кидао месо пред свима

Поделите:

Један мушкарац из Амстердама изазвао је огроман бес након што је у рукама носио и јео сирово месо на веганском фестивалу хране. Kако пишу страни медији, ово је очигледно био његов вид протеста.

Мушкарац, који није желео да открије своје име, узнемирио је посетиоце веганског фестивала када се појавио и почео да зубима кида сирово месо, не обазирући се на њих, пише “Бизнис Инсајдер” (Бусинесс Инсидер).

Сведоци кажу да је при сваком његовом загрижају из меса буквално цурила крв, а да је његов циљ била провокација говори мајица на којој је био исписан слоган “Постани веган и умри”.

Полиција је одлучила да се супротстави човјеку након пријаве учесника Веганског фестивала хране који је, наводно, био први вегански фестивал хране који је икада одржан у главном граду Холандије.

Његово појављивање снимио је један од посетилаца фестивала, а на кратком видеу се може видети незадовољство присутних, као и згроженост његовим понашањем.
Портпарол Веганског фестивала хране исказао је неодобравање овог чина, објашњавајуц́и да је фестивал пре свега породични догађај.

“Иако није забрањено јести сирово месо, то је засигурно био шокантан призор, јер је било крви и масти.Осим тога, било је пуно старијих људи и деце, а тада се одвијао посебан дечији програм”, истакао је.

Такође је појаснио да они који присуствују фестивалу нису “екстремни вегани”.

Мушкарац је на почетку очигледно био нерад да напусти фестивал, пошто није било правила на основу којих би могло да му се забрани да стоји испред фестивалског простора. Међутим, на крају је попустио и полиција је касније потврдила да није било хапшења.

 

b92

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here