Покренута истрага против Богдана Митровића

Поделите:

У Специјалном тужилаштву у Приштини почела је истрага у случају против Богдана Митровића из Сопине, ухапшеног прошлог месеца у Сувој Реци под оптужбом да је наводно починио ратни злочин

Првог дана истраге саслушан је главни сведок Тужилаштва Ђељадин Садикај.

Адвокат Дејан Васић пренео је РТС-у да је Садикај поновио оптужбе да је Митровић (74) у априлу 1999. године наводно са још неким припадницима паравојних формација, протерао њега и његову породицу из куће и починио још нека дела.

Васић је указао да је Садикај на кључно питање – због чега је чекао оволико дуго да оптужи Митровића, одговорио да, наводно, “није имао поверење у косовско правосуђе, да му је мисија Еулекс деловала бледо и да је сматрао да они не могу да реше тај предмет”.

“У данашњој изјави сведок је био прилично неконзинстентан. По њему Митровић је у неким моментима имао маску на глави, у другим није. Видео га је, па га није видео итд”, казао је Васић.

Наредних дана у Тужилаштву ће бити испитивани други сведоци.

Богдану Митровићу је суд у Призрену одредио 30 дана истражног притвора. Налази се у затвору Грдовац код Подујева.

Ухапшен је тако што је извучен из групе расељених Срба из Сопине и Мушутишта који су у тим селима 28. августа обишли порушену цркву и своје напуштене домове.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here