Покрет ОТАЏБИНА: Војна неутралност је глупост!

Поделите:

ОТАЏБИНА ПОЗДРАВЉА ОСЛОБОЂЕЊЕ БЕОГРАДА:

ВОЈНА НЕУТРАЛНОСТ СРБИЈЕ ЈЕ ГЛУПОСТ

Свака “неутралност” у политици је срж саме глупости (а глупост је космичка појава), јер је политика категорија која постоји само ради борбе (за слободу) , а борба за слободу, по дефиницији, не може да буде неутрална. Иако звучи лепо и елегантно, “неутралност” у политици (концепт који је у СР Југославији усвојен 2000.године, а који и данашња власт пропагира) не значи апсолутно ништа. Земље банака (као Швајцарска), или казина (као Монако) би, рецимо, себи могле да дозволе тзв. војну неутралност, јер такве земље ни немају војску у правом смислу речи.

Међутим, земља која се наоружава, односно која набавља наоружање и авионе, као што је то случај са Србијом, држава која организује приредбе и војне вежбе и дочекује министре данас (већ) највеће војне силе на свету (Руске Федерације) , а кроз уста локалних политичких шарлатана се декларише као неутрална, поступа потпуно бесмислено у политичком смислу речи. Ово је поготово тачно ако је реч о држави која је изашла из ратова, која је бомбардована и разрушена, која није решила ниједно питање ратних одштета, нити питање својих граница и која није судила ратним злочинцима за “злочин против мира и за еколошко-здравствени геноцид”, над њом извршен. Таква држава, ако заиста јесте држава, а не светски казино или регионални “бордел”, ако већ поседује војску, макар и осакаћену војску као Србија, и ако већ обнавља наоружање, мора да се определи на којој би страни била у случају неког рата.

Сваки потенцијални рат који би се против Србије водио (као и сваки рат који је против Србије вођен) био би (био је) мотивисан општим геополитичким констелацијама и само разрешењем тих општих геополитичких шаховских проблема рат може истински да се оконча. Илузија је да би данашња Србија могла сама да се одбрани и да би се та одбрана завршила повољним стањем по њу.

Покрет ОТАЏБИНА залаже се за то да Србија добије активно (а не само посматрачко) чланство у ОДКБ организацији, те да се недвосмислено “сврста” на страну која је за њу геополитички повољна. Илузија да Србија данас може да глуми “назависну” силу као у доба Јосипа Броза и у доба идеологије несврстаних, јесте само илузија великог политичког незнања. Србија је била истински велика и победница 1918. године , а друга Југославија је била истински јака после другог светског рата. Данашња Србија није ни једно, ни друго од ова два. Данашња Србија је бомбардована, осиромашена, територијално осакаћена и поробљена, неспособна да се одбрани без руског наоружања, те према томе њена наводна “неутралност” не значи више апсолутно ништа. Тзв. “борба против тероризма” и којекакве вежбе на ту тему су светска бесмислица, боље рећи диверзија која се извози у америчким колонијама, ако се зна ко провоцира тероризам и ко га потхрањује.

Дакле, данашња наводна политичка и војна “неутралност ” Србије јесте с једне стране глупост и политички аматеризам, а са друге подмукло средство да се не осуди НАТО злочиначка организација. Међутим, после свих сазнања шта је НАТО током деценија чинио и шта је била сама његова суштина (управо НАТО уништио је све наше некадашње “несврстане савезнике”), потпуно је лицемерно држати се по страни , или сматрати да може да се избегне његова осуда.

Истовремено, сви српски покушаји да се наплати ратна штета коју је Србији проузроковао НАТО пакт, у случају политичке и војне “неутралности” падају у воду, те се опет враћамо да категорију глупости оних који замишљају да је могуће из позиције неутралности тражити некакву ратну одштету.

Покрет ОТАЏБИНА најоштрије осуђује чињеницу да је 2005. године потписан споразум са јужним напуљским крилом НАТО пакта у Србији (те, је de factо , НАТО већ тада ушао у тзв. “неутралну Србију”), као и чињеницу да данашња власт у Србији припадницима српско-руског хуманитарног Центра у Нишу не дозвољава дипломатски имунитет, док је тај исти имунитет дала свим припадницима НАТО пакта на територији Србије. Толико о наводној политичкој и војној “неутралности” Србије.

Дакле, данашња власт у Србији не само да не разуме светске и геополитичке узрочности, него , изгледа не уме ни логички да мисли, а при томе је оболела од озбиљне мегаломаније и лоше процене реда величина, замишљајући да је Србија данас некаква независна и моћна сила. Да она то јесте , не би милиони расељених жртава живели живот недостојан човека, не би српско Косово предавало своје институције Шиптарима, не би Србија имала за премијера особу коју нико не познаје и која је без икаквих заслуга наметнута поробљеној земљи (“неутралној”, sic!) у “колонијалном пакету”, и не би та иста Србија продавала своју земљу, тј. свој територијални интегритет странцима који немају српска држављанства. Каква одбрана је данашњој Србији потребна, ако њена власт сама предаје део по део српског територијалног интегритета? Од кога је то потребна одбрана ? Једино од издајника и велеиздајника који се налазе у самој Србији.

Покрет ОТАЏБИНА као покрет повратника, светских, умних, образованих и државотворних људи, осуђује лицемерје данашње српске политике и жали енциклопедијску глупост њених актера.

,

Поделите:

1 коментар

 1. “Vojna neutralnost”!- floskula i l o g i c k i i i s t o r i j o m potvrdjena kao FLOSKULA. Da su bar zavirili u Sveto
  Pismo!, o ostalom ni govoriti. Ne znaci da oni ne vide- VIDE! S pravom se koristi izraz m e g a l o m a n i j a: ono ”
  vide” u funkciji je stavljanja s e b e iznad Naroda i Drzave- najopakija rabota! Da li je samo megalomanija u pitanju? Mislim da nije! Mislim da cak i ”
  “migovi” plasirani kao odisejada za “prevodjenje Naroda zednog preko vode”-, ovoga mogu prevesti, ali Ruse sigurno ne. I dijete pita: a sta to rjesavaju migovi.!? Odrasli, ako vec nije “preveslan”, takodjer. Otkad je s v i j e t a samo je s v r s t a n o s t! Svajcarska? Vojno neutralna? Za od svjetskih siledzija deponovanja zlatnih zuba- rezerve za neko novo deponovanje istih. Kako se n e u t r a l n o ponijela prema Srbima? Prema Rusima u aktualnim dogadjanjima u tzv
  Ukrajini?
  Temeljno: radi se o dva d u h o v n o razlicita svijeta; ako smo u jednom- istocnom, ODKB- ostajemo Srbi; u tzv. zapadnom: i mozak i dusa moraju znati i osjetiti da se, u perspektivi- a ubrzano!-, nestaje kao Srbin; najpatoloskija situacija: stanje, kolektivno, SVEJEDNO ( bas nas briga)- a na ovome se upravo od tzv petog oktobra radilo i radi- rezultat je tu. Utoliko ona m e g a l o m a n i j a dobija drugi smisao, odatle (i) drugu funkciju- do zla je dobitna i uspjesna.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here