ПОЛА ЕВРОПЕ НА KОKАИНУ Лондон сваког дана потроши 23 килограма белог праха, а за њим следе Барселона и Амстердам! Чак 5 градова у Швајцарској преферира само коку!

Поделите:

Потражња само расте

Kокаин је све чистији и јефтинији, показује нова европска студија.

Само у Лондону се сваког дана “потроши” око 23 килограма првогласног кокаина уличне вредности 2,75 милиона фунти. Од 15 градова у којима се конзумира највише кокаина по глави становника, чак пет је у Швајцарској.

Анализа потрошње кокаина по глави становника показала је да се највише ове дроге користи у Бристолу, следе Амстердам, Цирих и Лондон.

Од 15 градова који су се нашли у врху потрошње по глави становника, чак пет је у Швајцарској – Цирих, Сен Гален, Женева, Базел и Берн. Ако се посматра укупна просецна “потрошња”, највише се потроши у Лондону (23 килограма), што је и очекивано с обзиром на број становника.

То значи да у Лондону сваког дана циркулише 567.445 доза кокаина, који вреди око 2,75 милиона фунти.

Годишња вредног лондонског трижишта – око милијарду фунти, што је око осам тона, пише Скај њуз, пренео је РТС. По укупној дневној потрошњи, након Лондона, следи Барс
Ова колицина подразумева употребу чистог кокаина и не укључује анестетике попуд лидокаина и бензокаина, супстанце које се мешају са првокласном дрогом.

Др Леон Барон, форензичар Kингс колеџа у Лондону, објаснио је за Скај њуз да су истраживачи дошли до податка да је потрошња кокаина у Лондону уједначена током радне недеље, а да тек мало скочи за викенд.

“То је супротност у односу на друге градове где се током викенда види врло изражена рекреативна употреба. Ово значи да је кокаин свакодневна, уобичајена дрога у Лондону”, истакао је др Леон Барон.

НАПРАВИО БУНKЕР У KОЛИМА! Србин ухапшен на швајцарској граници, полицајцима је био сумњив његов точак, а онда су видели даљински управљач и остали у шоку!

Према писању Скај њуза, тржиште је последњих година постало све конкурентније, пошто је у трговину укључено све више криминалних група.

Уз пораст конкуренције, по закону тржишта, цена опада. Последњих неколико година цена стагнира на око 40 фунти по граму.

Све организованији мрачни веб, на ком може лако да се набави било која дрога, такође, је допринео порасту конзумације кокаина. Иако је цена опала, чистоћа ове дроге се повећала и сада износи између 30 и 40 одсто.

Поређења ради, пре 10-ак година тај проценат се кретао између три и пет одсто.

 

Alo

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here