Полицајац у притвору због преваре тешке МИЛИОН ЕВРА

Поделите:

Немања М. (37), полицајац из Мале Kрсне, коме је због сумње да је починио превару продужен притвор, терети се да је власнике појединих фирми оштетио за скоро милион евра, а закинуо је и државу за више од 4,5 милиона динара!

Овај полицајац, који је имао и виши чин, терети се да је још пре пет година почео са преварама, а у тим злоупотребама неретко је истицао свој положај у МУП, чиме је жртвама у ствари покушао да створи лажну слику да ће цео посао бити регуларан и да ће бити исплаћени за робу коју је узимао од њих. Помоћ у тој фарси пружали су му отац Мирослав (65), иначе власник Пољопривредног газдинства у Малој Kрсни, и брат Никола (40), против којих су поднете кривичне пријаве.

– Осумњичени Немања М. се још 2013. године представљао као фактички носилац пољопривредног газдинства, које је само, како је тврдио, регистровано на његовог оца, јер он због запослења у МУП-у нема право на то. Представнике Земљорадничке задруге “Миленијум” из Банатског Новог Села тако је оштетио за више од 39,5 милиона динара јер су му дали на одложено плаћање репроматеријал за пољопривредну производњу, а уз то су му дали и аванс за меркатилну робу – сазнајемо од извора блиског тужилаштву.

Међутим, фамилија Немање М. није престала са варањем, што некадашњих “пословних” сарадника, што државе. Наиме, да би избегао принудну наплату дуга, Немања М. је сачинио лажни документ, и то тако што је употребљавао папире из оригиналних уговора, као што је, рецимо, последња страна на којој је писало “Споразум о измирењу дуга”, док остале стране нису биле оверене нити потписане и то су достављали Основном суду у Смедереву.

Осумњичени Немања М. није само очево пољопривредно газдинство користио да би извукао новчану корист из ЗЗ “Миленијум” већ и имање које је у власништву његовог три године старијег брата Николе.

На сличан начин као и са очевим газдинством, од задруге из Банатског Новог Села извукао је још 1,4 милиона динара, а такође је опет сачинио лажни документ о споразуму који је поново доставио суду у Смедереву, све у намери да обустави принудну наплату дуговања. По истом модусу, верује се да је оштетио и “Агромиленијум” из Банатског Новог Села, и то за 31 милион динара, „Филип“ д.о.о. из Пожаревца за 27,5 милиона динара, а “Јунајтед агро” за мало више од три милиона динара.

– Осим тога, сумњичи се да је једног мештанина села Баре оштетио за више од пет милиона динара, јер је од њега узео два трактора, плуг, дрљачу и 77 тона пшенице. Укупна вредност те робе је била 50.000 евра, а осумњичени је превареном исплатио 3.450 евра и 2,5 тона дизел горива, док је са рачуна Мирослава М. на рачун оштећеног пребачено 3.000 евра у динарској противвредности, па је дуг смањио на “само” 44.000 евра – додаје извор из тужилаштва.

Није презао да на превару узима и пољопривредне машине вредне и по неколико десетина хиљада евра. Управо због комбајна “клас доминатор”, вредног 50.000 евра, и трактора “рено”, који је процењен на 14.000 евра, познанику из Милошевца остао је дужан 60.000 евра, а исплатио му је само аванс, петнаести део те суме. Претходно је истом том познанику из Милошевца остао дужан скоро 15.000 евра за комбајн за кукуруз “џон дир” и трактор “дајц агротон”, за које је требало да му исплати укупно 53.000 евра.

Ту није стао са осмишљавањем превара, па је тако, утврђено је у истрази, сачинио фалш документ да му извесни земљак из Мале Kрсне дугује више од 3,5 милиона динара, на основу које је његов отац Мирослав поднео тужбу пред Основним судом.

– Осумњичени Немања М. је довео у заблуду и искористио положај у полицији једног подређеног радника МУП-а, коме је извесно време био в. д. шефа, и навео га да као сведок потпише фалсификовани документ – каже извор из тужилаштва и додаје да тај радник МУП-а није знао шта потписује и да је сматрао да потписује примерак службеног документа.

Запаљен аутомобил

Почетком овог месеца у Врању је запаљен “голф”, власништво мушкарца, такође радника МУП Србије који је, према сазнањима “Блица”, кум осумњиченог Немање М. Kо је и због чега куму Немање М. запалио аутомобил, још није утврђено.

Пријатељ убијених

Осумњичени Немања М., према нашим сазнањима, био је пријатељ са Митром Митрашиновићем и Драганом Дрчелићем, који су убијени 2006. године у пуцњави на Бежанијској коси. Њих двојица су изрешетани из “тетејца” и “калашњикова”, а ликвидацији је претходио сукоб на сплаву “Амбис” где су радили као обезбеђење.

Блиц

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here