Полиција је ипак интервенисала због протеста Заветника, злонамерни су другачији наводи!

Поделите:

– Свега пет минута након позива који је примљен у 10.40 часова полиција је стигла на место догађаја – пише у саопштењу МУП

Због протеста Покрета Заветници против НВО које је организовано данас испред Kуће људских права, огласио се министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Он је на свом Твитер профилу демантовао изјаву Покрета слободних грађана (ПСГ), који су тврдили да се полиција није удостојила да интервенише против говора мржње упућеног председници Фонда за хуманитарно право (ФХП) Наташи Kандић, номинованој за Нобелову награду за мир 2018. године.

– Настављају се напади неодговорних и злонамерних политичара на полицију. Апсолутна је лаж да полиција није изашла на лице места током скупа “Заветника”. 5 минута након позива дошли су и обавили разговор са окупљенима, који су се убрзо потом разишли – написао је Стефановић.

Да подсетимо, раније је у току дана из Покрета слободних грађана (ПСГ) стигло саопштење да је “недопустиво да полиција, која постоји да штити своје грађане, не реагује на позив Kуће људских права док су Заветници постављали плакате са поруком „Нобелова награда за издају према српском народу“ на згради у којој се налази неколико организација цивилног друштва”.

Из МУП-а су такође навели да наводи у медијима, по којима полиција није реаговала након позива представника Kуће људских права због протеста испред седишта ове организације, нису тачни.

– Свега пет минута након позива који је примљен у 10.40 часова полиција је стигла на место догађаја, где је обављен разговор са окупљенима, који су се убрзо после тога и разишли. Полиција је пропратила разилазак окупљених и приликом наведеног догађаја није било нарушавања јавног реда и мира – пише у саопштењу МУП.

Телеграф

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here