Полицијски час од петка до понедељка?

Поделите:

Вучић је рекао да му је жао што раније није донео одлуку о продужетку полицијског часа који би трајао од петка до понедељка, а све у циљу спречавања ширења епидемије корона вируса.

“Та субота нас је скупо коштала. Видели сте људе у шетњи, у парковима, они на Фрушкој гори мало роштиљали, направили мало пожар, шта има везе… Зато, ево сада вам дајем вест да ће полицијски час, односно забрана кретања, бити продужена од петка до понедељка ујутру и та мера ће сигурно бити донета за Београд и за Ниш, за остале ћемо да видимо”, рекао је Вучић у емисији “Упитник” на РТС.

Тренутно је у Србији на снази ограничење кретања од 17 сати до 5 ујутру (сваког радног дана), а суботом од 13 часова до понедељка у 5 ујутру.

ПОЛИЦИЈСKИ ЧАС У СРБИЈИ 2020. године

Србија је у време епидемије корона вируса и сходно ванредном стању (од 15. марта) увела забрану кретања од 20 до 05 часова (18. марта) за све грађане без посебне дозволе. Четири дана касније мера је “појачана”, па је тако забрана кретања продужена од 17 часова (а суботом и недељом од 15 часова), јер је грађани нису схватили довољно озбиљно.

Међутим, потом је и та мера пооштрена, па је тако одлучено да полицијски час, односно забрана кретања траје од суботе у 13 часова до понедељка у 5 сати ујутру.

Од ове мере изузети су, али само ограничено, власници паса. Наиме, њима је дозвољено да шетају псе суботом од 23х до 01х, и недељом од 8 до 10 часова и то у распону од 200 метара од пребивалишта.

Мондо

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here