Полицијски синдикат тражи легализацију проституције

Поделите:

Синдикат полиције и полицијских старjешина предложио да се у Србији легализује проституција. За сада без званичне реакције државних органа, преноси Б92

Предсjедник тог синдиката Блажо Марковић каже за ТВ Прва да је најмање три разлога због којих је Синдикат полиције и полицијских старjешина предложио да се у Србији легализује „најстарији занат на свијету“.

Први и најважнији је, како објашњава, здравље становника Србије. „Имамо хепатитис Б и све венеричне болести.

Други разлог је што би се легализацијом проституције попунио буџет Србије, а у прилог томе говоре примјери бројних држава које су то већ урадиле.

Трећи разлог је што би онда инспектори, који сада раде на сузбијању проституције, могли да раде на озбиљнијом стварима попут бијелог робља“, које је, како каже предсједник синдиката Марковић, велики проблем с којим се полиција бори са оним средствима која има, а има их минимум.

На питање шта очекује од државе, Марковић каже да је све у фази предлога и да није важно да ли ће тај предлог припремити синдикат или на примјер Министарство здравља, већ је важно да се озбиљно рауради и с тим предлогом изађе пред Владу Србије.

Многи још, како каже, тај предлог прихватају са дозом смијеха, али када размисле у питању је позитивна ствар која ће утицати и на здравље становника Србије али и на буџет, пренио је Б92

Поделите:

1 коментар

  1. moze da se legalizuje nemam nista protiv ali nek im ovaj Blazo Markovic placa socialno i penziono osiguranje,zdravstvene preglede svaki 6 meseci i nabavku kondoma,lekova,vazelina,vibratora,lubrikanata i ostalih osnovni sredstava za proizvodnju kurvarluka..
    neka ne opterecuje poreske obveznike republike Srbije…
    lepo neka mu iz Bruxeless-a odrese predpristupne fondove EU pa nek na svoje ime legne na legalizaciju toga..

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here