Politika i Novosti odbile da objave čitulje Draži i Nikolaju II Romanovu

Podelite:

Dnevni listovi Politika i Večernje novosti odbile su da objave plaćene čitulje koje je Pokret obnove Kraljevine Srbije poslao za generala Dragoljuba Dražu Mihailovića i ruskog Cara Nikolaja II Romanova, koji su ubijeni na isti dan, 17. jula, 1946. i 1918. godine.

Urednici Politike i Novosti žive još uvek u vremenu diktature čim nisu čuli da je Draža Mihailović rehabilitovan, a ruski Car Nikolaj II bio najveći saveznik i prijatelj Srba.

Do njih još uvek nije stigla vest da je general Mihailović najodlikovaniji srpski oficir, koji je primio odlikovanje za zasluge u borbi protiv nacizma od američkog predsednika Harija Trumana 1948. godine i francuskog generala Šarla De Gola 1943. godine. Oni kao da ne znaju da je Car Rusije Nikolaj II Romanov objavio rat Nemačkoj i Austrougarskoj zbog njihovog napada na Srbiju u Prvom svetskom ratu i da je tokom čitavog rata brinuo o položaju srpske vojske, često se sukobljavajući sa svojim saveznicima zbog toga. Ako njih dvojica nisu zaslužili da im se objave čitulje koje bi POKS uredno platio, onda ne znam ko jeste – istakao je narodni poslanik i predsednik POKS, Žika Gojković.

pokret obnove kraljevine srbije

POKS je zbog ove nepravde prema ljudima koji su život dali za Srbiju, a Srbija im ne da da se nađu ni na čituljama, uputio protesno pismo vlasnicima i urednicima ovih medijskih kuća i dostavio im je dokaze o odlikovanjima generala Mihailovića, odluku suda o rehabilitaciji, kao i udžbenike istorije za osnovno obrazovanje, iz kojih se vidi uloga Cara Nikolaja u zaštiti srpskih interesa.

POKS se zahvaljuje listu Dnevnik koji je pristao da objavi čitulje i pokazao visok stepen profesionalnosti, ali i poznavanja istorije.

Nije nimalo slučajno da je general Draža Mihailović streljan, sa drugim monarhistima osuđenim u procesu koji su titoboljševici montirali, u noći između 16. i 17. jula 1946. godine, u istoj noći kada su Lenjinovi boljševici, u Ipatijevskom domu na Uralu, streljali Svete Carske Mučenike Romanove: cara Nikolaja Drugog, velikog srpskog zaštitnika, caricu Aleksandru, carevića Alekseja, carevne Olgu, Tatjanu, Mariju i Anastasiju i njihove odane pomoćnike. Draža je ubijen umesto kralja Petra Drugog Karađorđevića, koji je bio nedostupan Titovim dželatima; ubijen je simbolično, da bi bila uništena vertikala tri najveće vrednosti srpskog naroda, koje su, po Vladiki Nikolaju, Bog, Kralj i Dom.

Careubistvo ili ubistvo kralja je simbolički ekvivalent bogoubistva: od tog časa, počinje izgradnja bezbožnog sveta, u kome je, kako reče Dostojevski, sve dozvoljeno: od razbijanja atomskog jezgra do rata protiv Bogom darovanog temelja života: gena. Revolucija je samo spolja gledano društveni prevrat; ona je, na prvom mestu, luciferijanski ustanak protiv Boga Živoga, i svi koji su bili pod komunizmom to su, na svojoj koži, osetili.

I car Nikolaj i general Draža bili su plemeniti borci za Božji poredak u svetu, i zato ih nisu samo ubijali tako da im se ni grob ne zna (posmrti ostaci Carskih Mučenika uništeni su, a generalovog tela i dalje nigde nema): njih su, decenijama, klevetali i o njima lagali, da bi uklonili njihove likove sa obzorja ruske i srpske istorije…

Vidovdan 2018. – osvećenje temelja buduće crkve posvećene Svetom knezu Lazaru i Nikolaju II Romanovu./Foto: Tatjana Batak Petrović

Naravno, taj posao nije im uspeo: Car i njegovi su kanonizovani 2000. godine u hramu Hrista Spasitelja u Moskvi, a đeneral Draža je ponovo postao lik oko koga se okuplja mlada Srbadija, želeći da se vrati sebi i svome. Što se komunista i njihove uloge u istoriji Rusije tiče, Vladimir Putin ih je nedavno nazvao izdajnicima, što su oni bili i u istoriji našeg naroda: od Rankovića i Krcuna, preko Latinke Perović, do njihovih današnjih drugosrbijanskih iščadija, oni žive od izdavanja zavetnih vrednosti svetosavsko-vidovdanskih. Vreme prolazi, i svest o tome ko su komunisti biće sve jača, kao što će jačati i svest o tome da je general Mihailović besmrtni vožd Trećeg srpskog ustanka.

Bog da mu dušu prosti, a nama da daruje da ostanemo na putu srpske slobode!

FB Stojan Banjac / POKS

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here