Пољска протерала из земље водећу Соросеву организаторицу и агитаторицу

Поделите:

У уторак је власт у Пољској депортирала водећу Соросову помоћницу Лyудмyлу Kозловска из Сцхенгенске (ЕУ) зоне без објашњења

“Заклада отвореног дијалога” у власништву Георгеа Сороса назвала је ову депортацију “чином политичке природе коју су провеле пољске власти како би зауставиле активности организације у земљи и иноземству”.

Kозловскин муж, Бартосз Kрамек, шеф “Заклада отвореног дијалога”, је позивао на различите поступке грађанског непослуха у Пољској.

Соросови агитатори су организирали нереде и просвједе против пољске владе и не могу схватити зашто су сада избачени из земље!

Заклада отвореног дијалога је на ово изјавила у јавности:

“У уторак, 14. коловоза 2018. године, г. Лyудмyла Kозловска, предсједница Закладе за отворени дијалог (ОДФ), депортирана је с територија Еуропске уније у Украјину због злоупорабе Сцхенгенског информацијског сустава (СИС). Према белгијској граничној полицији, депортација је проведена након потврде са стране Министарства унутарњих послова Пољске. Таква мјера забрањује госпођи Kозловска од уласка у земље шенгенске зоне.

Госпођа Kозловска је извијестила како јој је спријечен улазак у шенгенску зону без икаквог објашњења и без допуштања приступа службеном захтјеву. Заклада сматра да је ово политички чин политичких власти које је извршила пољска власт како би зауставила активности организације у земљи и иноземству. Но, најстрашнија чињеница је да је протјеривање госпође Kозловска углавном изазвано због грађанске активности њезина супруга, г. Бартосз Kрамека, шефа одбора Закладе, који је позвао на различите поступке грађанске непослушности у Пољској у свјетлу непослушности владавине закона у земљи средином 2017. Он је ускоро постао један од главних јавних непријатеља популистичке владе у земљи.

Заклада је претходно предвиђела могућност такве мјере, када су десничарски про-владини новинари, блогери, политичари и њихови присташе почели испитивати​право гдје Kозловске да остане у Пољској. Такве јавне расправе биле су усмјерене на представљање њезиног дјеловања као пријетње националној сигурности и јавном поретку, статусу који би омогућио њезину депортацију у складу с пољским законом о странцима.”

НовиСвјетскиПоредак.цом

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here