Помозите да деца на Kосмету добију новогодишње пакетиће

Поделите:

Организација “Сви за Kосмет” и ове године организовала је акцију прикупљања новчаних донација и робе ради обезбеђења слаткиша, нових играчака и школског прибора за новогодишње пакетиће за децу на Kосову и Метохији.

У плану је да пакетићи буду подељени за Српску нову годину и Савиндан.

Чланови удружења су, у међувремену, посетили 17 социјално угрожених породица на Kосмету, у којима живи 63 малишана, и поделили им пакете са школским прибором.

Акцијом су биле обухваћене и основне школе на Kосмету, у селима Kметовце, Стража, Бинач, Kормињане, Ропотово, Одевце и Рајановце.

Вредност донације износила је око 800.000 динара, а прибор је добило 200 ђака.

Сада прикупљамо дечје играчке и слаткише за новогодишње пакетиће, а ако је људима лакше могу донирати и новац, од којег ћемо купити све што недостаје да бисмо формирали новогодишње поклоне за најмлађе – изјавио је за Врање Неwс Вељко Митић, представник организације “Сви за Kосмет”.

“Сви за Kосмет” бави се организовањем путовања на Kосово и Метохију, приликом којих се обилазе српски манастири, као и Срби у енклавама.

– Сваки одлазак подразумева испоруке хуманитарне помоћи у виду хране и средстава за хигијену, која се уручује директно угроженим породицама и хуманитарној организацији “Мајка девет Југовића” Епархије рашко-приренске, која води шест народних кухиња на Kосмету.

Путовања се организују отприлике на сваких месец и по дана.

Такође, сваке године имамо две велике акције које се организују у великом броју градова у Србији, Републици Српској, Црној Гори, а по први пут ове године придружили су нам се у хуманој мисији наши Срби из Вуковара и Боровог Села у Хрватској – казао је Митић.

Ове године, према његовим речима, акције се спроводе у 28 градова широм српских земаља.

– Одзив људи из године у године је све бољи, јер су стекли поверење у наше акције.

Апсолутно све што радимо документујемо детаљним извештајима и сликама.

У прошлогодишњој новогодишњој акцији прикупљено је 2.330 поклона, који су подељени у 63 места где живе Срби на Kосову и Метохији.

Вредност акције била је 2,5 милиона динара – закључује Митић у изјави за Врање Неwс.

Уколико желите да донирате средства или робу за помоћ деци на Kосову и Метохији, људе из организације “Сви за Kосмет” можете контактирати преко бројева телефона који се налазе на слици испод (клик на фотографију за увећање).

Vranje njuz

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here