ПОНИШТЕНЕ ВИЗЕ Аустралија забранила улазак Велимиру Бујанцу и Јакову Седлару

Поделите:

Водитељ ‘Бујице’ кренуо на премијеру Седларовог филма, али му је на дан путовања поништена виза

Телевизијском водитељу емисије ‘Бујица’ Велимиру Бујанцу забрањен је улазак у Аустралију гђе је требао отпутовати овог викенда поводом аустралске премијере филма ‘Хрвати и Аустралија’ Јакова Седлара, пишу Новости.

Бујанец је на свом Фацебоок профилу написао како је визу добио 26. листопада, но да му је поништена на дан путовања из њему непознатих разлога.

‘Не знам је ли у конкретном случају ријеч о ‘заслузи’ цро-удбашке или србијанске дипломације, но, опће је познато да је ова друга ипак нешто способнија…’, написао је Бујанец, познат по томе да је проститутке плаћао кокаином.

Kрајем 2013. у особном аутомобилу Велимира Бујанца пронађено је нешто мање од грама кокаина, за што је и прекршајно гоњен.

Бујанец је, међутим, одговарао и казнено за ‘стављање у оптицај’ те дроге. Kонкретно, оптужен је да је услуге проститутке плаћао кокаином.

Премда је на почетку тврдио како му је дрога подметнута, убрзо се нагодио с УСKОK-ом и признао неђело, те је осуђен на десет мјесеци затвора, увјетно уз рок кушње од три године.

Након што је на дан путовања новинару Велимиру Бујанцу поништена виза за Аустралију, исто се догодило и познатом хрватском редатељу Јакову Седлару, јавља портал 24сата.

Према писању Фениx Магазина, Седлару је у Лос Ангелесу, гђе је боравио посљедњих дана, ускраћен укрцај у зракоплов.

Разлог је, као и у случају Бујанеца, поништена виза за Аустралију.

Виза, с којом је Седлар већ раније путовао за Аустралију, била је важећа и вриједила је пет година

 

Нови лист

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here