Поп Јордо оцинкарио дилерке: Ево како су га врбовале!

Поделите:

Свештеник Јордовић се након хапшења бранио ћутањем, али је касније дао одбрану и испричао све детаље, за шта му је наводно обећано да ће добити годину дана кућног затвора. Он је испричао да су га за превоз сканка ангажовале Попадићке и да је за тај посао требало да добије 5.000 евра.

– Рекао је да су му паре требале за куповину стана или куће у Албанији, јер је био фасциниран њиховим приморјем – каже наш извор из истраге.

Поп Јордо, како га знају у Пожеги, олако је на наговор Маринковића прихватио посао, без превише размишљања, а чак је уговорио и следећу туру, по којој је дрогу требало да превезе са Kосова у Француску.

Иначе, Попадићке и свештеника повезао је Маринковић.

– Он је остао без посла у школи и без новца, па је био лак плен мајке и ћерке. Упознали су се у мењачници коју је Ана држала, јер је често боравио у пиљарници поред. Оне су га ангажовале да превози дрогу за њих и вожња током које је ухапшен није му била прва, али јесте свештенику Јордовићу – испричао је за Kурир извор из истраге.

Подсећамо, у једном од најбизарнијих случајева трговине наркотицима у Србији протеклих деценија, свештеник Милан Јордовић ухапшен је 27. фебруара са 27 килограма сканка. У тренутку хапшења, поред њега, на сувозачевом месту “пасата”, налазио се Зоран Марковић, бивши вероучитељ из Пожеге.

Њих двојица заустављени су у поподневним сатима у Мрчајевцима, када су се полицајцима представили као заљубљени пар. Марковић, иначе, годинама уназад има навику да се облачи у женску одећу и у Пожеги је познат као трансвестит. Полицајци су били уверени да је у питању девојка, па су морали да позову колегиницу како би га претресли.

Полиција је контролисала њихово возило по дојави о шверцу дроге, а након што су је пронашли у тајној прегради, поп и вероучитељ бранили су се тако што су полицајцима рекли да се управо враћају из ходочашћа у манастиру Студеница, те да немају никакве везе са пронађеним наркотицима. И верници у пожешком крају шокирано су дочекали вести о хапшењу њиховог свештеника, ком је заједно са саучесником одређено задржавање и притвор.

Kурир

Поделите:

1 коментар

  1. Последњој будали у Србији је јасно да је ово скувано у кухињи Удбашких понављача.
    Па покојни крвави Крцун, чак ни премудри есесовац Доланц не би овакву глупост написали.

    Једино би прихватио да је ово део неке дисертације неког градоначелника или државног министра.
    Мислим да би уважени академик Владимир Костић могао да прегледа ту дисертацију, наравно ако је написана Латиницом, или неким другим окупационим писмон. Рецимо Готицом.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here