Pop Jordo ocinkario dilerke: Evo kako su ga vrbovale!

Podelite:

Sveštenik Jordović se nakon hapšenja branio ćutanjem, ali je kasnije dao odbranu i ispričao sve detalje, za šta mu je navodno obećano da će dobiti godinu dana kućnog zatvora. On je ispričao da su ga za prevoz skanka angažovale Popadićke i da je za taj posao trebalo da dobije 5.000 evra.

– Rekao je da su mu pare trebale za kupovinu stana ili kuće u Albaniji, jer je bio fasciniran njihovim primorjem – kaže naš izvor iz istrage.

Pop Jordo, kako ga znaju u Požegi, olako je na nagovor Marinkovića prihvatio posao, bez previše razmišljanja, a čak je ugovorio i sledeću turu, po kojoj je drogu trebalo da preveze sa Kosova u Francusku.

Inače, Popadićke i sveštenika povezao je Marinković.

– On je ostao bez posla u školi i bez novca, pa je bio lak plen majke i ćerke. Upoznali su se u menjačnici koju je Ana držala, jer je često boravio u piljarnici pored. One su ga angažovale da prevozi drogu za njih i vožnja tokom koje je uhapšen nije mu bila prva, ali jeste svešteniku Jordoviću – ispričao je za Kurir izvor iz istrage.

Podsećamo, u jednom od najbizarnijih slučajeva trgovine narkoticima u Srbiji proteklih decenija, sveštenik Milan Jordović uhapšen je 27. februara sa 27 kilograma skanka. U trenutku hapšenja, pored njega, na suvozačevom mestu “pasata”, nalazio se Zoran Marković, bivši veroučitelj iz Požege.

Njih dvojica zaustavljeni su u popodnevnim satima u Mrčajevcima, kada su se policajcima predstavili kao zaljubljeni par. Marković, inače, godinama unazad ima naviku da se oblači u žensku odeću i u Požegi je poznat kao transvestit. Policajci su bili uvereni da je u pitanju devojka, pa su morali da pozovu koleginicu kako bi ga pretresli.

Policija je kontrolisala njihovo vozilo po dojavi o švercu droge, a nakon što su je pronašli u tajnoj pregradi, pop i veroučitelj branili su se tako što su policajcima rekli da se upravo vraćaju iz hodočašća u manastiru Studenica, te da nemaju nikakve veze sa pronađenim narkoticima. I vernici u požeškom kraju šokirano su dočekali vesti o hapšenju njihovog sveštenika, kom je zajedno sa saučesnikom određeno zadržavanje i pritvor.

Kurir

Podelite:

1 komentar

  1. Poslednjoj budali u Srbiji je jasno da je ovo skuvano u kuhinji Udbaških ponavljača.
    Pa pokojni krvavi Krcun, čak ni premudri esesovac Dolanc ne bi ovakvu glupost napisali.

    Jedino bi prihvatio da je ovo deo neke disertacije nekog gradonačelnika ili državnog ministra.
    Mislim da bi uvaženi akademik Vladimir Kostić mogao da pregleda tu disertaciju, naravno ako je napisana Latinicom, ili nekim drugim okupacionim pismon. Recimo Goticom.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here