Поповић: Нећу се извинити ЛГБТ особама

Поделите:

Не прихватам препоруку поверенице да се извиним лицима ЛГБТ популације и нећу се извинити ЛГБТ особама јер нисам прекршио ниједан закон, нити сам некога увредио, рекао је данас министар за иновације и технолошки развој и председник Српске народне партије Ненад Поповић.

“Главно је питање зашто је повереница спавала четири месеца, и ко је то нагло пробудио да донесе овакву одлуку пред одржавање геј параде у Београду 16. септембра”, навео је Ненад Поповић у саопштењу.

Повереница за заштиту равноправности је пре неколико дана саопштила да је издала мишљење да је Поповић прекршио Закон о забрани дискриминисао ЛГБТ популацију и препоруцила му да у року од 15 дана објави писано извињење.

Како је саопштила Канцеларија Поверенице, препорука Поповићу је да се убудуће уздржи од давања изјава, ширења идеја и ставова којима се омаловажавају припадници ЛГБТ популације и подржавају предрасуде према маргинализованим друштвеним групама.

Она је донела мишљење и препоруку на основу пријаве ЛГБТ организације након што је министар Поповић на свом Твитер налогу коментарисао увоз прве геј сликовнице из Хрватске, а вест о томе је објављена под насловом “Роко има две маме, а на двојицу тата”.

Поповић је оценио да та препорука није случајно донета у овом тренутку, а посебно ако се узме у обзир да је један од главних захтева организатора овогодишње геј параде – легализација истополних бракова у Србији.

“Поручујем да ћу остати одлучно при својим уверењима, које са мном дели највећи број грађана Србије, и да ћу се доследно залагати да никада у Србији не дозволимо да ‘Роко има две маме, а Ана двојицу тата’ “, закључио је Поповић

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here