Поповић: Проверити порекло имовине Вука Јеремића

Поделите:

Поповић нема ништа против да надлежни органи провере његову имовину, али и имовину других политичара.

Министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић позвао је данас све надлежне органе да испитају порекло његове имовине, али и да провере порекло имовине председника Народне странке Вука Јеремића, за којег тврди да је купио стан од милион евра док је био министар у Влади Србије.

На питање да поједини представници опозиционих странака, пре свега Народне странке, траже да се провери порекло имовине Поповића, он за РТС каже да подржава тај предлог Народне странке, али је позвао и њих и државне органе да провере порекло имовине председника те странке, “који је као министар са 30 и нешто година купио стан од милион евра у најлепшем делу Београда”.

Поповић је позвао и да се провери како је Јеремић успео да, како наводи, финансира своју предсрдничку кампању са седам милиона евра.

“Мислим да ће се наћи много интересантних момената и било би врло интересантно да сви истражни ограни, почну од мене, али провере и Вука Јеремића”, рекао је Поповић.

Министар је нагласио да се залаже за транспаретност свих политичара.

“Закон о пореклу имовине је врло важан закон. И ја кажем да почнемо од мене, а онда од Јеремића, и мислим да ћемо тим процесом кренути у врло правилном смеру”, рекао је Поповић и изразио подршку Закону о пореклу имовине како би се испитало власништво сваког политичара.

Поповић је поновио да тврдње истраживацке мреже KРИK у оквиру такозваних “Рајских папира” да поседује фирме у офшор зонама, представљају политички напад на њега, али и, како каже, на председника Александра Вучића и Владу Србије, који воде суверену и независну политику.

Он је додао да је истина да се залаже за одличне односе са Русијом, као што је објављено у папирима, али је напоменуо да Србија жели да има најбоље политичке и економске односе и са ЕУ, САД и Kином.

“Kакво је то истраживање које се бави мојим политичким ставовима? Иза тога се видио да је циљ јасан, њихове маске су пале, они су искључиво у функцији наручилаца њиховог извештаја”, казао је Поповић.

На питање коме одговара да нападне Србију по том основу, Поповић каже да искључиво одговара онима који желе да будемо у НАТО, који не желе да Србија буде независна као што је сада, којима смета што је Србија купила руске мигове и желе да Србија уведе санкције Русији и одрекне се Kосова.

“Ми се Kосова и суверене политике нећемо одрећи”, поручио је Поповић.

 

Танјуг

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here