Popović: Proveriti poreklo imovine Vuka Jeremića

Podelite:

Popović nema ništa protiv da nadležni organi provere njegovu imovinu, ali i imovinu drugih političara.

Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović pozvao je danas sve nadležne organe da ispitaju poreklo njegove imovine, ali i da provere poreklo imovine predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića, za kojeg tvrdi da je kupio stan od milion evra dok je bio ministar u Vladi Srbije.

Na pitanje da pojedini predstavnici opozicionih stranaka, pre svega Narodne stranke, traže da se proveri poreklo imovine Popovića, on za RTS kaže da podržava taj predlog Narodne stranke, ali je pozvao i njih i državne organe da provere poreklo imovine predsednika te stranke, “koji je kao ministar sa 30 i nešto godina kupio stan od milion evra u najlepšem delu Beograda”.

Popović je pozvao i da se proveri kako je Jeremić uspeo da, kako navodi, finansira svoju predsrdničku kampanju sa sedam miliona evra.

“Mislim da će se naći mnogo interesantnih momenata i bilo bi vrlo interesantno da svi istražni ograni, počnu od mene, ali provere i Vuka Jeremića”, rekao je Popović.

Ministar je naglasio da se zalaže za transparetnost svih političara.

“Zakon o poreklu imovine je vrlo važan zakon. I ja kažem da počnemo od mene, a onda od Jeremića, i mislim da ćemo tim procesom krenuti u vrlo pravilnom smeru”, rekao je Popović i izrazio podršku Zakonu o poreklu imovine kako bi se ispitalo vlasništvo svakog političara.

Popović je ponovio da tvrdnje istraživacke mreže KRIK u okviru takozvanih “Rajskih papira” da poseduje firme u ofšor zonama, predstavljaju politički napad na njega, ali i, kako kaže, na predsednika Aleksandra Vučića i Vladu Srbije, koji vode suverenu i nezavisnu politiku.

On je dodao da je istina da se zalaže za odlične odnose sa Rusijom, kao što je objavljeno u papirima, ali je napomenuo da Srbija želi da ima najbolje političke i ekonomske odnose i sa EU, SAD i Kinom.

“Kakvo je to istraživanje koje se bavi mojim političkim stavovima? Iza toga se vidio da je cilj jasan, njihove maske su pale, oni su isključivo u funkciji naručilaca njihovog izveštaja”, kazao je Popović.

Na pitanje kome odgovara da napadne Srbiju po tom osnovu, Popović kaže da isključivo odgovara onima koji žele da budemo u NATO, koji ne žele da Srbija bude nezavisna kao što je sada, kojima smeta što je Srbija kupila ruske migove i žele da Srbija uvede sankcije Rusiji i odrekne se Kosova.

“Mi se Kosova i suverene politike nećemo odreći”, poručio je Popović.

 

Tanjug

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here