Руски бизнисмен Поповић се одрекао тужбе против прозападног KРИK-а

Поделите:

Министар Ненад Поповић одрекао се тужбе у једном од преостала три поступка против KРИK-а, рекла је данас на суђењу његова адвокатица Дејана Укропина. Ово значи да Поповић одустаје од гоњења KРИK-а и губи могућност да у будућности редакцију поново тужи због исте ствари. Четврто суђење KРИK-у завршено је пре недељу дана и чека се пресуда.

Једно од три преостала суђења новинарима KРИK-а због истраживања богатства и офшор компанија министра задуженог за иновације и технолошки развој Ненада Поповића окончано је јер је Поповић, према речима његове адвокатице Дејане Укропине, решио да одустане од тужбе. Реч је о поступку који министар води због текста „Поповић високоризичан за офшор агенцију“.

Одрицањем од ове тужбе, Поповић је изгубио право да у будућности тужи KРИK због открића да поседује мрежу офшор компанија на Kипру и Бристанским Девичанским Острвима, да се његово богатство процењује на више од 100 милиона долара, као и да има пребивалиште у Швајцарској где плаћа и порез. Ова KРИK-ова открића, подсетимо, базирана су на међународном новинарском пријекту „Рајски папири“ у ком је учествовало готово 100 медијских организација из различитих делова света.

Подсетимо, Поповић је четири пута тужио KРИK због истих информација.

Један од поступака окончан је пре само недељу дана, када је судија Слађана Пантовић одлучила да, након Поповићевих недолазака на суд, заврши суђење без његовог саслушања. Судија је тада саслушала Стевана Дојчиновића, главног и одговорног уредника KРИK-а, и сада се чека пресуда.

Преостала два суђења још су у току.

Иако је у јавности више пута рекао да ће на суду доказати да су информације које је објавио KРИK лаж, министар Поповић се никада није појавио на суду да исприча како су му KРИK-ова истраживања нанела душевни бол и шта је било неистинито у нашим текстовима.

Упркос томе што су тужбе представљале притисак на редакцију, новинари су наставили да истражују имовину и послове министра Поповића и тако открили да је у време док је био народни посланик, приватизовао и довео до пропасти фабрику „Минел Трансформатори“.

Иако Агенција за борбу против корупције инсистира да се овај случај разреши још од када су радници фабрике 2012. године поднели кривичне пријаве против Поповића, тужилаштво и даље није отворило истрагу.

Krik

Поделите:

1 коментар

 1. Pa odustao od suđenja ne zato što je dobar ili pošten ili ceni pravosudni sistem i njihovo vreme nego zato što je namirisao da će izgubiti parnicu pa će platiti odštetu KRIK-u i sudske troškove.
  Žao gulanferu 500 000 evara što bi pukao na sudu pa se Toša kao povukao iz ambicije..
  Teže je bogatom ući u carstvo nebesko nego kamili proći kroz iglene uši.
  Sudovi nemaju novca da promene WC papir u toaletima a on ima bogatstvo 100 miliona dolara..
  Odrali bi ga kao Musa jarca i zašili mu ona praseća uveta za guzicu na sudu..
  Nebi više imao duševni bol ni kad bi dve duše kupio na rasprodaji u Pekingu karticom za bogatu klijentelu i bestijalne bogataše..

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here