Поред униформа које ће морати да носе стиже још новина у школе од 1. септембра

Поделите:

Претходних дана и недеља родитељи основаца су се изјашњавали да ли желе униформе за своју децу или не и 55% њих то жели, тако да ће оне бити обавезне и за ону децу чија су деца била против. Униформе неће сви имати одмах од 1. септембра већ ће се увозити сукцесивно, а план је да их шију средње текстилне школе, што и није лоша идеја.

Још једна новина су и лектронски дневници.

Сматра се да ће ови дневници смањити администрацију за просветне раднике, и омогуће лакши приступ информацијама за свако дете, а при томе је и контролни механизам стања у образовном систему.

Петаци ће имати највише измена у наставном плану и програму.Уводе им се нови предмети: “физичко и здравствено васпитање”, “техника и технологија” и “информатика”. Међутим, променама ту није крај, јер ће се кроз међупредметно повезивање увести и “предузетништво и финансијска писменост”

novine u školama

Увођењем ових нових предмета и професори ће се морати припремити и образовани у складу са новинама

Предмет “физичко васпитање” добија нове наставне садржаје из области здравственог васпитања, важне за правилан раст и развој ученика, као и стицање опште здравствене културе.

Наставници технике и технологије, који морају бити обучени за лекције о предузетништву, а потом ће наставници информатике морати да савладају прогамирање, који је сада део наставног садржаја..

Опанак

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here