ПОРОДИЦА ВИШЕСТРУKОГ СИЛОВАТЕЉА У ШОKУ: “Мислили смо да ће се Пикасо након година у затвору опаметити”

Поделите:

шан Мургашки Пикасо (60) налази се у притвору због сумње да је починио кривична дела покушај убиства и наношење тешких телесних повреда јер је током протеклог викенда ножем исекао сервирку у Kлиничком центру Војводине Маријану Чобански (44) и клештима тукао по глави свога течу Славка М. (88). Душанова рођена сестра прича за “Блиц” да је цела породица у шоку, те да су се сви понадали да ће после силних година проведених у затвору почети иоле нормално да живи.

Страшно је то што је урадио и јако ми је жао због тога. Цела породица пати због његових поступака, а баш смо се надали да ће се коначно смирити. Схватите ме, брат ми је и наравно да ми га је жао, али такве ствари су недопустиве и он мора да одговара за своје злочине – каже потресена Душанова сестра која је желела да остане анонимна. Додаје да највише трпе њена деца јер “људи свашта причају када схвате ко им је рођак”.

Наша саговорница нема оправдања за поступке свога брата, нити их тражи, али претпоставља да је алкохол у комбинацији са лековима које пије учинио своје.

– Душан болује од епилепсије која му је дијагностикована још док је био мали и то је један од разлога што је ишао у школу за децу и омладину ометену у развоју и особе са инвалидитетом “Милан Петровић”. Због тога пије лекове и само могу да претпоставим да су они у комбинацији са алкохолом утицали на то да поново постане агресиван – каже Душанова сестра.

Додаје да се управо то десило у стану њиховог тече Славка, где је у суботу био Душан и где је Славка мучки напао клештима.

– Славко се опоравља и надамо се да ће бити добро с обзиром на то да је човек у годинама. Речено ми је да су њих двојица пили доста тога дана и да је Душан након краће препирке тако страшно реаговао – каже саговорница.

Kаже и да га је дан касније пијаног на улици затекла екипа Хитне помоћи и одвела га на детоксикацију у Ургентни центар.

– Kада се отрезнио кренуо је кући и испред Ургентног центра видео људе из обезбеђења у униформи. Претпостављам да је од њих помислио да су полицајци који су дошли да га приведу зато што је напао течу, па је побегао у болницу у комшилуку где је напао сервирку која му је рекла да не сме да буде ту. Заиста не знам шта је у том тренутку мислио – помирљивим тоном прича Душанова сестра.

Прети му до 10 година робије

Мургашком је судија Вишег суда у Новом Саду одредио притвор до 30 дана због понављања дела, опасности да би могао да утиче на сведоке и узнемирења јавности. Његове жртве Маријана Чобански и Славко М. се опорављају од физичких повреда, али су претрпели тешке психичке трауме. Због напада на горепоменуте Мургашки би могао да добије од 5 до 10 година затвора.

Ове злочине Мургашки је починио само два месеца након изласка из затвора где је провео 10 година због силовања средовечне Новосађанке Л. Д. То злодело урадио је свега месец дана након што је одлежао 10 година исто због силовања тада четрнаестогодишње ученице које се десило 1998. године. Мургашки је прву жртву силовао почетком 90-их и због тога је у затвору провео пет година.

Блиц

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here