PORODICA VIŠESTRUKOG SILOVATELJA U ŠOKU: “Mislili smo da će se Pikaso nakon godina u zatvoru opametiti”

Podelite:

šan Murgaški Pikaso (60) nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je počinio krivična dela pokušaj ubistva i nanošenje teških telesnih povreda jer je tokom proteklog vikenda nožem isekao servirku u Kliničkom centru Vojvodine Marijanu Čobanski (44) i kleštima tukao po glavi svoga teču Slavka M. (88). Dušanova rođena sestra priča za “Blic” da je cela porodica u šoku, te da su se svi ponadali da će posle silnih godina provedenih u zatvoru početi iole normalno da živi.

Strašno je to što je uradio i jako mi je žao zbog toga. Cela porodica pati zbog njegovih postupaka, a baš smo se nadali da će se konačno smiriti. Shvatite me, brat mi je i naravno da mi ga je žao, ali takve stvari su nedopustive i on mora da odgovara za svoje zločine – kaže potresena Dušanova sestra koja je želela da ostane anonimna. Dodaje da najviše trpe njena deca jer “ljudi svašta pričaju kada shvate ko im je rođak”.

Naša sagovornica nema opravdanja za postupke svoga brata, niti ih traži, ali pretpostavlja da je alkohol u kombinaciji sa lekovima koje pije učinio svoje.

– Dušan boluje od epilepsije koja mu je dijagnostikovana još dok je bio mali i to je jedan od razloga što je išao u školu za decu i omladinu ometenu u razvoju i osobe sa invaliditetom “Milan Petrović”. Zbog toga pije lekove i samo mogu da pretpostavim da su oni u kombinaciji sa alkoholom uticali na to da ponovo postane agresivan – kaže Dušanova sestra.

Dodaje da se upravo to desilo u stanu njihovog teče Slavka, gde je u subotu bio Dušan i gde je Slavka mučki napao kleštima.

– Slavko se oporavlja i nadamo se da će biti dobro s obzirom na to da je čovek u godinama. Rečeno mi je da su njih dvojica pili dosta toga dana i da je Dušan nakon kraće prepirke tako strašno reagovao – kaže sagovornica.

Kaže i da ga je dan kasnije pijanog na ulici zatekla ekipa Hitne pomoći i odvela ga na detoksikaciju u Urgentni centar.

– Kada se otreznio krenuo je kući i ispred Urgentnog centra video ljude iz obezbeđenja u uniformi. Pretpostavljam da je od njih pomislio da su policajci koji su došli da ga privedu zato što je napao teču, pa je pobegao u bolnicu u komšiluku gde je napao servirku koja mu je rekla da ne sme da bude tu. Zaista ne znam šta je u tom trenutku mislio – pomirljivim tonom priča Dušanova sestra.

Preti mu do 10 godina robije

Murgaškom je sudija Višeg suda u Novom Sadu odredio pritvor do 30 dana zbog ponavljanja dela, opasnosti da bi mogao da utiče na svedoke i uznemirenja javnosti. Njegove žrtve Marijana Čobanski i Slavko M. se oporavljaju od fizičkih povreda, ali su pretrpeli teške psihičke traume. Zbog napada na gorepomenute Murgaški bi mogao da dobije od 5 do 10 godina zatvora.

Ove zločine Murgaški je počinio samo dva meseca nakon izlaska iz zatvora gde je proveo 10 godina zbog silovanja sredovečne Novosađanke L. D. To zlodelo uradio je svega mesec dana nakon što je odležao 10 godina isto zbog silovanja tada četrnaestogodišnje učenice koje se desilo 1998. godine. Murgaški je prvu žrtvu silovao početkom 90-ih i zbog toga je u zatvoru proveo pet godina.

Blic

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here