ПОРУКА ГЕНЕРАЛА МЛАДИЋА: Српску очувати по сваку цену

Поделите:

Некадашњи командант Главног штаба Војске Републике Српске Ратко Младићприступио је Организацији старјешина ВРС и поручио да се Српска мора очувати по сваку цијену, јер су у њене темеље уграђени животи 30.000 најбољих синова и кћери српског народа.

Предсједник ове организације Милован Милутиновић пренио је на конференцији за новинаре у Бањалуци да је Младић поручио да је обавеза свих политичара и патриотских снага да се одупру свим облицима угрожавања Републике Српске и њених институција.

Он је пренио и да је Младић истакао да се мора водити брига о борачким категоријама, породицама погинулих и несталих, као и старјешинама који су стварали и одбранили Српску.

Милутиновић је прецизирао да је Младић прихватио да у наредном периоду буде биран за почасног предсједника те организације.

Младић је навео да то не ради ради себе, већ због подршке циљевима дефинисаним Статутом Организације старјешина ВРС и потребом окупљања патриотских снага око основних циљева и обавеза усмјерених очувању Српске и повећању бриге за породице погинулих, ратне војне инвалиде, борце и старјешине који су дали несебичан допринос„, истакао је Милутиновић.

Према његовим ријечима, Младић је поручио – „Нека живи Српска“.

Милутиновић је на конференцији за новинаре истакао и да је недопустиво мијешање страног фактора у политичка и изборна дешавања у Српској и БиХ, те да након приступања Младића очекују бурне реакције удружења из Федерације БиХ, али и притисак међународних кругова.

„Нећемо се освртати на то. Сматрамо да је Младић, као први војник ВРС, заслужио да се нађе у нашој организацији. То нам је част и задовољство и ми га се не одричемо“, поручио је Милутиновић.

in4s.net
Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here