Порука ИЗРАЕЛЦА амбасадору Израела у Хрватској: Оставите Србима да оплакују своје мртве и не мешајте се у ствари у које се не разумете!

Поделите:

Израелац Горан Мекић један од првих који су на Твитеру реаговали на неумесну честитку поводом “Олује” Илана Мора амбасадора Израела у Хрватској поручио је амбасадору да је његова изјава изазвала гађење у Израелу те да би требало да се запита како би било да неко Немцима на Дан Холокауста честита успешно Коначно решење Јеврејског питања.  

 – Као Јевреј и Израелац и као неко чија је цела мајчина страна породице убијена од стране усташа и нациста само зато што су припадали другој вери (25 чланова), осећам дужност да господину Илану Мору амбасадору Израела у Хрватској пренесем оно што сам и у приватној поруци урадио.- изјавио је Горан.

Горан Мекић сматра да је дужност израелског амбасадора и дипломате  да заступа интересе своје земље у Хрватској, а не да покушава да придобија симпатије Хрватског руководства на теме о којима очигледно нема никакво знање.

  – 280,000 протераних и око 2,500 убијених и несталих Срба под заставама и симболима исте оне Независне Државе Хрватске која је убијала и наше претке, довољно говори о највећем погрому једне етничке заједнице у модерној Европи након Другог светског рата, што је и сам Ефраим Зуроф (директор Симон Визентал центра) рекао. Као неко ко живи у Израелу скоро 30 година, могу слободно да кажем да је ова изјава изазвала гађење код многих Јевреја који су упознати са дешавањима на простору некада, бивше нам заједничке државе и да не осликава оно што обични грађани Израела осећају према српском народу. – рекао је Горан Мекић за Видовдан.

Израел честитао Хрватској на “Олуји”, оштра реакција српског амбасадора

Горан Мекић је поручио амбасадору Израела у Хрватској Илану Мору да се врати на колосек на коме је до само пре пар дана био.

 – А то је да сем јачања економске сарадње указујете на сваки покушај ревизије историје Другог светског рата од стране те исте Хрватске, а не да затварате очи пред тим догађајима и још повлађујете хрватским политичарима. – поручује Горан израелском амбасадору у Хрватској. 

 – Што се тиче оваквих тема, препустите Србима да оплакују своје мртве у миру, на исти начин на који и ми оплакујемо наше. Јер искрено верујем да не бисте волели да неко на Дан Холокауста честита Немачкој на изванредним успесима у Коначном решавању Јеврејског питања. – закључио је Горан Мекић.

Горан Мекић за Видовдан

Поделите:

2 Коментари

 1. Rabbi Rav Touitou – раввин:
  “Мессия Израиля придёт лишь тогда, когда когда Христос, Европа, христианство будут окончательно разгромлены. Поэтому я спрашиваю вас: хорошо ли то, что в Европу вторгается ислам? Да, это – прекрасная новость!”

 2. шта се овде има рећи?

  Хвала Горану Мекићу на труду, али ситуација је таква каква је испала.

  Хрвати ће пренети честитку на сва звона, коректуру честитке ће провући тише.
  Ипак ће најзагриженији остати загрижени:
  Кад им један Израел честита, који је окусио каму
  питање је времена када ће им Србија честитати.
  То ли је наравоученије за Томпсонове буздоване?

  Шта мене чуди, зар је могуће да се Израелу деси овакав ГАФ?
  Да ли је то био гаф?
  Гледано са ПР стране,
  “и вуци сити и овце на броју”
  – и Хрвати и Срби су добили по парченце респекта.

  Политика ће престати да буде прљава када ми људи постанемо чистији.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here