Poruka IZRAELCA ambasadoru Izraela u Hrvatskoj: Ostavite Srbima da oplakuju svoje mrtve i ne mešajte se u stvari u koje se ne razumete!

Podelite:

Izraelac Goran Mekić jedan od prvih koji su na Tviteru reagovali na neumesnu čestitku povodom “Oluje” Ilana Mora ambasadora Izraela u Hrvatskoj poručio je ambasadoru da je njegova izjava izazvala gađenje u Izraelu te da bi trebalo da se zapita kako bi bilo da neko Nemcima na Dan Holokausta čestita uspešno Konačno rešenje Jevrejskog pitanja.  

 – Kao Jevrej i Izraelac i kao neko čija je cela majčina strana porodice ubijena od strane ustaša i nacista samo zato što su pripadali drugoj veri (25 članova), osećam dužnost da gospodinu Ilanu Moru ambasadoru Izraela u Hrvatskoj prenesem ono što sam i u privatnoj poruci uradio.- izjavio je Goran.

Goran Mekić smatra da je dužnost izraelskog ambasadora i diplomate  da zastupa interese svoje zemlje u Hrvatskoj, a ne da pokušava da pridobija simpatije Hrvatskog rukovodstva na teme o kojima očigledno nema nikakvo znanje.

  – 280,000 proteranih i oko 2,500 ubijenih i nestalih Srba pod zastavama i simbolima iste one Nezavisne Države Hrvatske koja je ubijala i naše pretke, dovoljno govori o najvećem pogromu jedne etničke zajednice u modernoj Evropi nakon Drugog svetskog rata, što je i sam Efraim Zurof (direktor Simon Vizental centra) rekao. Kao neko ko živi u Izraelu skoro 30 godina, mogu slobodno da kažem da je ova izjava izazvala gađenje kod mnogih Jevreja koji su upoznati sa dešavanjima na prostoru nekada, bivše nam zajedničke države i da ne oslikava ono što obični građani Izraela osećaju prema srpskom narodu. – rekao je Goran Mekić za Vidovdan.

Izrael čestitao Hrvatskoj na “Oluji”, oštra reakcija srpskog ambasadora

Goran Mekić je poručio ambasadoru Izraela u Hrvatskoj Ilanu Moru da se vrati na kolosek na kome je do samo pre par dana bio.

 – A to je da sem jačanja ekonomske saradnje ukazujete na svaki pokušaj revizije istorije Drugog svetskog rata od strane te iste Hrvatske, a ne da zatvarate oči pred tim događajima i još povlađujete hrvatskim političarima. – poručuje Goran izraelskom ambasadoru u Hrvatskoj. 

 – Što se tiče ovakvih tema, prepustite Srbima da oplakuju svoje mrtve u miru, na isti način na koji i mi oplakujemo naše. Jer iskreno verujem da ne biste voleli da neko na Dan Holokausta čestita Nemačkoj na izvanrednim uspesima u Konačnom rešavanju Jevrejskog pitanja. – zaključio je Goran Mekić.

Goran Mekić za Vidovdan

Podelite:

2 Komentari

 1. Rabbi Rav Touitou – ravvin:
  “Messiя Izrailя pridёt lišь togda, kogda kogda Hristos, Evropa, hristianstvo budut okončatelьno razgromlenы. Poэtomu я sprašivaю vas: horošo li to, čto v Evropu vtorgaetsя islam? Da, эto – prekrasnaя novostь!”

 2. šta se ovde ima reći?

  Hvala Goranu Mekiću na trudu, ali situacija je takva kakva je ispala.

  Hrvati će preneti čestitku na sva zvona, korekturu čestitke će provući tiše.
  Ipak će najzagriženiji ostati zagriženi:
  Kad im jedan Izrael čestita, koji je okusio kamu
  pitanje je vremena kada će im Srbija čestitati.
  To li je naravoučenije za Tompsonove buzdovane?

  Šta mene čudi, zar je moguće da se Izraelu desi ovakav GAF?
  Da li je to bio gaf?
  Gledano sa PR strane,
  “i vuci siti i ovce na broju”
  – i Hrvati i Srbi su dobili po parčence respekta.

  Politika će prestati da bude prljava kada mi ljudi postanemo čistiji.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here