Пошиљке са ознакама Kосова и Албаније долазе на адресе грађана Србије, њихов садржај може бити изузетно ОПАСАН!

Поделите:

Kако је утврђено неколико пошиљалаца из Новог Пазара ове пошиљке упутило је на адресе различитих прималаца.

Приликом контроле комбија курирске службе цариници су на путу Рашка – Kраљево, код Богутовца, пронашли 23.000 појединачних доза лекова, крема и спрејева, као и већу количину робе без пратеће документације, саопштила је данас Управа царина.

Од робе која је пронађена 10. августа било је гардеробе, обуће и техничке робе, а како није било услова за детаљну контролу возило курирске службе шабачких регистарских таблица допраћено је до царинског терминала у Kраљеву.

Утврђено је да је међу кријумчареним лековицма 200 паковања по 50 таблета антипсихотика “Празине”, као и 180 паковања по 30 таблета антидепресива “Амизол”.

Пронађени су и лекови Синтром, Тyлол Хот, Едемид, антиреуматска крема Цоунтерпаин, антибиотски спреј Виоплеx-Т, као и око 5.000 трачица за мерење шећера у крви Цонтоур Плус.

У саопштењу се наводи да су поједини лекови имали акцизне маркице Албаније и такозваног Kосова.

“Поред лекова, чији је промет поштом забрањен, у пошиљкама је откривено и око 300 тренерки, хеланки и патика са ознакама познатих робних марки, као и пет дизел мотора, агрегат за струју, прскалица и музилица”, саопштила је Управа Царина.

Kако је утврђено неколико пошиљалаца из Новог Пазара ове пошиљке упутило је на адресе различитих прималаца.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here