Поскупљује претплата за РТС, ево на колико

Поделите:

Такса за јавне сервисе Радио-телевизија Србије (РТС) и Радио телевизија Војводине (РТВ) од следеће године износиће највероватније 220 динара.

Повећање накнаде са 150 на 220 динара предвиђено је предложеним изменама Закона о привременом уређивању начина наплате таксе за јавни медијски сервис, које су ушле у скупштинску процедуру.

Уколико нови пропис буде усвојен у предложеном облику, грађани ће после 1. јануара добити за 70 динара увећане рачуне за електричну енергију, што је прво поскупљење ТВ таксе од 31. децембра 2015. године. Измене закона предвиђају да се јавни сервиси РТС и РТВ финансирају из таксе, а делимично и из државног буџета, закључно са 31. децембром 2020. године.

“Претплата за РТС могла би да се повећа од следеће године, али ће и даље износити мање од два евра. Модел финансирања претплатом кроз рачун за струју показао се добрим и биће настављен и следеће године”, рекао је генерални директор РТС Драган Бујошевић на округлом столу “Јавни медијски сервиси у Србији”.

Први човек јавног сервиса РТС подсетио је и да иста претплата у Хрватској износи 11, док је у Словенији 12 евра, преносе Вечерње новости.

 

РТС

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here