После 130 година откривен идентитет Џека Трбосека

Поделите:

Према истраживању Јоурнал од Форенцис Сциенциес, ДНK нађен на жртви се поклапа са ДНK једног од потомака убице

Идентитет серијског убице који је сејао смрт пре више од 130 година у Лондону коначно је откривен. Џек Трбосек убијао је људе пре готово век и по, а тек недавно је ДНK анализом узорка крви, који су узети са шала једне од Трбосекових жртава Kатарине Едоус, откривен његов идентитет.

Анализа је показала да је реч о Арону Kосминском (23), берберину који је живео у Лондону. Kосмински је био главни осумњичени од стране детектива који је тада водио истрагу, али никада није било довољно доказа да би га осудили. Према истраживању Јоурнал од Форенсиц Сциенцес ДНK нађен на жртви се поклапа са ДНK једног од потомака Kосминског.

До ових резултата су дошли форензичким испитивањем обојеног свиленог шала који су истражитељи пронашли поред унакаженог тела четврте жртве убице, убијене 1888. Шал је прошаран оним што се тврди да је крв и сперма, за које се верује да припадају убици. Четири друге жене у Лондону такође су убијене у тромеесечном походу, а кривац никада није потврђен.

Ово није први пут да је Kосмински повезан са злочинима. Али то је први пут да су докази о пратећој ДНK објављени у стручном часопису. Први генетски тестови на узорцима шала спроведени су пре неколико година на Универзитету Ливерпуу, али су хтели да сачекају да се слегне прашина пре објављивања резултата, пише Сциенце магазине.

Недељник

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here