Posle 130 godina otkriven identitet Džeka Trboseka

Podelite:

Prema istraživanju Journal od Forencis Sciencies, DNK nađen na žrtvi se poklapa sa DNK jednog od potomaka ubice

Identitet serijskog ubice koji je sejao smrt pre više od 130 godina u Londonu konačno je otkriven. Džek Trbosek ubijao je ljude pre gotovo vek i po, a tek nedavno je DNK analizom uzorka krvi, koji su uzeti sa šala jedne od Trbosekovih žrtava Katarine Edous, otkriven njegov identitet.

Analiza je pokazala da je reč o Aronu Kosminskom (23), berberinu koji je živeo u Londonu. Kosminski je bio glavni osumnjičeni od strane detektiva koji je tada vodio istragu, ali nikada nije bilo dovoljno dokaza da bi ga osudili. Prema istraživanju Journal od Forensic Sciences DNK nađen na žrtvi se poklapa sa DNK jednog od potomaka Kosminskog.

Do ovih rezultata su došli forenzičkim ispitivanjem obojenog svilenog šala koji su istražitelji pronašli pored unakaženog tela četvrte žrtve ubice, ubijene 1888. Šal je prošaran onim što se tvrdi da je krv i sperma, za koje se veruje da pripadaju ubici. Četiri druge žene u Londonu takođe su ubijene u tromeesečnom pohodu, a krivac nikada nije potvrđen.

Ovo nije prvi put da je Kosminski povezan sa zločinima. Ali to je prvi put da su dokazi o pratećoj DNK objavljeni u stručnom časopisu. Prvi genetski testovi na uzorcima šala sprovedeni su pre nekoliko godina na Univerzitetu Liverpuu, ali su hteli da sačekaju da se slegne prašina pre objavljivanja rezultata, piše Science magazine.

Nedeljnik

Podelite:

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here