ПОСЛЕ „ФИЈАТА“: Штрајк у “Горењу” у Ваљеву

Поделите:

Незадовољни радници словеначке компаније обуставили рад

ВАЉЕВО – У фабрици расхладних уређаја “Горење” у Ваљеву у среду увече отпочео је штрајк око 600 радника у другој смени, а производња је потпуно обустављена.

Незванично сазнајемо да запослени траже повећање плата за 5.000 динара и значајно побољшање услова рада, с обзиром да температура у производним халама премашује и 40 степени Целзијуса!

Радници су спонтано прекинули производњу, а у “Горењу” је у среду увече отпочео разговор представника компаније са запосленима око њихових захтева. У “Горењу” у Ваљеву плате у производњи крећу се од 200 до 300 евра, а прековремени рад, сазнајемо незванично, не плаћа се редовно. Иначе, фабрика расхладних уређаја “Горења” у Ваљеву има око 1.500 запослених.

– Суботе су радне, а слободне дане радници користе у децембру и то је, уз ниске зараде, допринело да спонтано отпочнемо штрајк– кажу запослени у “Горењу” у Ваљеву.

Новости

Поделите:

1 коментар

 1. nece njima slovenci povecati plate za 5000 dinara…..
  povecace za 500 a resto ce da nabave klima uredjaje i ugrade u halu….
  pa ce posle da kazu:
  ++evo ugradili smo vas zahtev u bolje uslove rada pa ce vam biti hladnije nego juce a toplije nego sutra++
  sad ima da radite u klimatizovanim prostorijama leti a kad dodje zima ima de se znojite na snegu..
  kad vide da su liberal kapitalisti pametniji od njih pola ce napustiti firmu a pola koji cekaju na republickoj berzi rada ima da ulete unutra da ih zamene…..
  tako je uvek bilo….dok se jednima ne smrkne drugima koji cekaju vani ne moze svanuti..
  starije generacije su uvek pravile lakocu zivota mladjim generacijama tako da se moze reci da je strike uspeo ali onima koji ce tek doci posle njih,kao i uvek..

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here